Европейската футболна централа (УЕФА) определи градовете-домакини за финалните мачове в

...
Европейската футболна централа (УЕФА) определи градовете-домакини за финалните мачове в
Коментари Харесай

Истанбул и Гданск ще приемат финалите в Шампионската лига и Лига Европа през 2020 г.

Европейската футболна централа (УЕФА) дефинира градовете-домакини за финалните мачове в европейските клубни шампионати през сезон 2019-20. Истанбул ще одобри финала в Шампионската лига, до момента в който полският град Гданск този в Лига Европа.

Решението беше взето на срещата на Изпълнителния комитет на УЕФА в Киев, който заседаваше преди финала в Шампионската лига.

За повторно турският мегаполис ще одобри най-важния мач в европейския клубен футбол. Първият път беше през 2005 година, когато " Ливърпул " и " Милан " сътвориха един от незабравимите финали в историята на шампионата. " Росонерите " водеха с 3:0 на почивката, само че " Ливърпул " изравни, след което завоюва с дузпи.

Олимпийският стадион в Истанбул, който е кръстен на бащата на нацията Мустафа Кемал Ататюрк е бил дом и на някои от клубните отбори в града. През 2003-04 там играеше " Галатасарай ", сред 2007 и 2014 година " Истанбул Башакшехир ", а сред 2013 и 2016 година " Бешикташ ".

Стадионът в Истанбул беше открит през 2002 година и сега има потенциал от 76 092 места. Рекордната посещаемост на оборудването е 79 414 души в мач сред " Галатасарай " и " Олимпиакос ".

Финалът в Шампионската лига през 2020 година ще бъде вторият огромен мач в границите на по-малко от година, който Истанбул ще одобри. На 14 август 2019 година на " Водафон парк " (стадионът на " Бешикташ " ) ще се играе срещата за Суперкупата на Европа.

 Стадион
© Associated Press

Стадион " Енерга " в Гданск.

Избирането на Гданск за град-домакин на финала в Лига Европа пък е историческо. За пръв път Полша ще одобри толкоз огромен мач, в случай че не се брои взаимното домакинство на Евро 2012 с Украйна.

Стадион " Енерга " в Гданск беше издигнат тъкмо за европейското състезание. Той е с потенциал от 41 620 места и на него домакинските си мачове играе " Лехия " (Гданск). Изграждането на стадиона струваше 204 милиона евро.

През идващия сезон 2018-19 градовете-домакини са ясни от дълго време. Мачът за суперкупата ще се играе в Талин, финалът в Лига Европа ще е в Баку, а този в Шампионската лига на " Уанда Метрополитано " в Мадрид.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР