Европейската футболна централа – УЕФА обмисля премахването на Финансовия феърплей

...
Европейската футболна централа – УЕФА обмисля премахването на Финансовия феърплей
Коментари Харесай

УЕФА премахва Финансовия феърплей, замества го с ново правило

Европейската футболна централа – УЕФА обмисля премахването на Финансовия феърплей и въвеждането на ново предписание, с което да ограничи разноските за заплати на клубовете до 70% от техните доходи.

Според информация на авторитетния вестник The Times, измененията ще бъдат препоръчани за гласоподаване още идващия месец, а в случай че бъдат признати, то те ще влязат в действие преди началото на новия сезон следващата година.

Правилата на Финансовия феърплей бяха разхлабени в последните месеци поради рецесията с ковид, а това разреши на клубовете да харчат по-свободно. В същото време обаче, шампионати като испанската Ла Лига вкара свои лични ограничавания, които удариха съществено върху Барселона. Заради тях „ каталунците” не съумяха да задържат най-голямата си звезда Лионел Меси, макар че двете страни бяха постигнали сделка за нов договор.

В информацията се оповестява още, че клубовете ще могат да харчат за заплати до 70% от приходите през миналата година. Ако даден клуб надвиши тази граница, то те ще би трябвало да платят наказателна такса, която ще се разпределя сред останалите клубове.

Ползата от Финансовия феърплей още веднъж бе сложена под въпрос това лято, откакто Манчестър Сити заплати над 100 млн. евро за Джак Грийлиш, а в това време Пари Сен Жермен реализира прехвърляния като тези на Джанлуиджи Донарума и Лионел Меси без да заплати нито цент. Въпреки това обаче, двамата ще получават галактически заплати на „ Парк Де Пренс”.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР