Европейската футболна федерация (УЕФА) ще върне парите на феновете на

...
Европейската футболна федерация (УЕФА) ще върне парите на феновете на
Коментари Харесай

УЕФА връща парите за билети на фенове на Ливърпул

Европейската футболна федерация (УЕФА) ще върне парите на почитателите на Ливърпул, които участваха на финала на Шампионската лига в Париж предходната година, обявиха от централата, откакто самостоятелен отчет разкри, че те са виновни за хаоса преди началото на мача.

Двубоят стартира с 36 минути по-късно, откакто хиляди последователи на Ливърпул не съумяха да влязат на " Стад дьо Франс " за мача на 28 май, който Реал Мадрид завоюва с 1:0.

Френската полиция беше снимана да употребява сълзотворен газ против почитатели, в това число дами и деца. Въпреки че УЕФА в началото упрекна почитателите на мърсисайдския клуб за хаоса, по-късно управителният орган се извини след публикуването на самостоятелен отчет.

" Взехме поради голям брой гледни точки, изразени както обществено, по този начин и частно, и имаме вяра, че сме основали скица, която е изчерпателна и обективна ", сподели генералният секретар на УЕФА Теодор Теодоридис.

" Ние ценим приноса от организациите на последователите на ФК Ливърпул " Spirit of Shankly " (SOS) и Асоциацията на последователите с увреждания на Ливърпул (LDSA), както и открития и транспарантен разговор през този интервал. Признаваме неприятните прекарвания на тези последователи и по тази причина ще възстановим сумата на почитателите, които са закупили билети и които са били най-засегнати от компликациите при достъпа до стадиона ", добави той.

От УЕФА споделиха, че възобновяване на сумите ще бъде за всички почитатели с билети за секторите A, B, C, X, Y и Z, където са " били най-големите усложнения ". Феновете на Ливърпул имаха закупени 19 618 билета за финала.

Двете почитател групи, SOS и LDSA, приветстваха новината с общо изказване, само че споделиха, че то не разрешава на УЕФА да се измъкне от обстановката.

" С обещанието да възвърне средствата на последователите, УЕФА направи някаква крачка, с цел да признае своята виновност във фиаското. Но това не извинява УЕФА, не ги освобождава от рецензии или понижава нуждата те да ползват всички рекомендации, направени от самостоятелното следствие ", оповестиха двете организации.

Билетите са с цена сред 62 и 610 британски лири.

" В допълнение, всички почитатели, които съгласно данните за надзор на достъпа не са влезнали на стадиона преди 21:00 (първоначално планувания начален час) или които въобще не са съумели да влязат на стадиона, ще имат право на цялостно възобновяване на парите ", прибавиха от УЕФА.

" Поради естеството на първичния развой на продажба на билети, при който почитателите на Ливърпул ги закупиха от клуба, а не непосредствено от УЕФА, УЕФА изиска от " алените " да възстановят средствата, с цел да подсигурява отбраната на персоналните данни и за улеснение на процеса ", обявиха от централата.

Европейската федерация посочи, че почитателите на Реал Мадрид и неутралните последователи, които дават отговор на критериите за възобновяване на средствата, ще бъдат регистрирани посредством тяхното обслужване на клиенти.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР