Европейската футболна федерация (УЕФА) показа талисмана за европейското първенство догодина,

...
Европейската футболна федерация (УЕФА) показа талисмана за европейското първенство догодина,
Коментари Харесай

УЕФА показа талисмана за Евро 2024 и още му търси име

Европейската футболна федерация (УЕФА) сподели талисмана за европейското състезание следващата година, което ще се организира в Германия. Символ на. (14 юни - 14 юли) е мече, чието име ще бъде определено от почитателите.

" Симпатичното мече има за цел да въодушеви 10 милиона деца в Европа да станат дейни, предизвиквайки учениците да създадат своя ход - #MakeMoves ", написаха от УЕФА при представянето на талисмана.

Предложени са и четири имена, за които може да се гласоподава в идващите две седмици. Крайният период е 3 юли, като гласуването е отворено на, а в него ще се включат и деца от програмата Футбол в учебно заведение.

Предложените имена са Алберт (Albärt - малко мече с огромни хрумвания, идеалният другар за всеки футболен фен), Бернардо (Bärnardo - немско мече, основано за международната сцена), Бернарт (Bärnheart - припрян и подготвен да сплоти международната футболна общественост в сърцето на Европа) и Херцо декор Бер (Herzi von Bär - малко мече, което живее от обич към играта).

Германия ще бъде хазаин на огромен футболен конгрес за трети път. През 1974 година и 2006 година страната приема международните шампионати, а през 1988 година - европейското. Талисмани през 1974 година са Тип и Тап, а през 2006 година лъвът Голео и говорещата топка Пиле, до момента в който на Евро 88 е заекът Берни.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР