Европейската футболна федерация () отрича да има участие в организирането

...
Европейската футболна федерация () отрича да има участие в организирането
Коментари Харесай

УЕФА отрича да има участие в организиране на младежки турнири в Русия

Европейската футболна федерация () отхвърля да има присъединяване в организирането на шампионати за подрастващи в Русия. Централата упорства, че конкуренциите не са под нейната закрила, без значение от думите на генералния секретар на Руския футболен съюз (РФС) Максим Митрофанов, който съобщи, че управителният орган е подготвен да провежда такива събития в страната макар.

Международният олимпийски комитет (МОК) продължава да предлага на уредниците на събития да не разпореждат надпревари на Русия или на нейния съдружник Беларус като глоба за войната в Украйна.

Руските национални тимове и клубове не могат да вземат участие в надпревари на УЕФА и ФИФА от февруари 2022 година

Руската държавна осведомителна организация ТАСС заяви, че предишния месец Волгоград е провел шампионати за развиване на юношески мъжки и женски тимове, отчасти финансирани от УЕФА, а Митрофанов твърди, че " УЕФА е дала обещание поддръжка за по-нататъшни шампионати за развиване ".

УЕФА обаче отхвърля да е взела участие в сходни надпревари.

" Тези другарски юношески шампионати за развиване не се играят под егидата на УЕФА и затова актуалната възбрана, наложена на съветските тимове, не се ползва ", обявиха от УЕФА, представени от insidethegames.

Заедно с Русия в шампионата за мъже участваха Беларус, Казахстан и Киргизстан.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР