Европейската футболна асоциация (УЕФА) има готовност да премести финала в

...
Европейската футболна асоциация (УЕФА) има готовност да премести финала в
Коментари Харесай

Финалът в Шампионска лига отново пред преместване

 Efbet2023 Horizontal
Европейската футболна асоциация (УЕФА) има подготвеност да реалокира финала в Шампионската лига от Истанбул. Това ще се случи при усложняване на обстановката в Турция на идните парламентарни и президентски избори на 14 май, оповестява " Индипендънт ".

Финалът в шампионата е плануван за 10 юни, близо месец след датата на изборите, само че все пак английското издание цитира информация от почитан източник от УЕФА. Според него организацията води непрекъснати диалози с Турция и разисква евентуално пренасяне при риск от политически безредици.

Ако това се случи, финалът ще бъде изместен от Истанбул за трети път. Най-големият турски град трябваше да одобри мача за трофея през 2020 година, само че поради пандемията от COVID-19 се организира в Лисабон. Година по-късно срещата още веднъж бе преместена, този път в Порто, поради рестриктивните мерки за пътешестване на британските почитатели.

Финалът през 2023 година беше даден на Истанбул като отплата от УЕФА, а Мюнхен, който е истинският хазаин получи този през 2025-а година. Последният край, изигран на стадион " Кемал Ататюрк " на 25-ти май 2005 година , сред Милан и Ливърпул, приключил с осъществявания на дузпи след 3:3 в постоянното време, при един от най-великите обрати в историята.

Още спортни вести вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР