Европейската федерация по футбол (УЕФА) отмени планираните за това лято

...
Европейската федерация по футбол (УЕФА) отмени планираните за това лято
Коментари Харесай

Европейските първенства по футбол за юноши и девойки отменени

Европейската федерация по футбол (УЕФА) анулира плануваните за това лято Европейски шампионати за юноши и девойки до 19 години поради продължаващата неразбираема обстановка в света с пандемията от COVID-19, оповестиха от централата.

Юношеското състезание при 19 годишните трябваше да се състои от 30-и юни до 13-и юли в Румъния, а при девойките щеше да се състои в Беларус с начална дата 21-и юли. А румънската столица Букурещ е един от градовете, който би трябвало да одобри мачове от Евро 2020, преместено за това лято. УЕФА ще разяснява Европейското състезание за мъже на 5-и март, както и какво ще се случва с шампионата.

" При вземането на тези решения Изпълнителният комитет на УЕФА означи, че с настоящите сега държавни ограничавания на обособените страни пътуването на тимове и организирането на мини-турнири ще се окаже доста мъчно ", се споделя в изказване на УЕФА. Бяха извършени съвещания с националните федерации на страните и те поддържаха решението.

Въпреки че е тъпо, че през сегашния сезон не могат да се организират надпревари за младежи, здравето и сигурността на младите спортисти би трябвало да бъдат предпочитани при актуалните условия ", се споделя още в формалното мнение на УЕФА.

L’UEFA annonce l’annulation de l’Euro U19! Après la Youth League, le championnat d’Europe des moins de 19 ans est aussi annulé.

L’année dernière, l’édition 2020 n’avait pas pu se dérouler. Reporté à cet été, elle n’aura finalement pas lieu non plus.
— Le Footur (@LeFootur)
България беше хазаин на квалификационния шампионат в група 12, където бяха още тимовете на Русия, Турция и Литва. напред трябваше да продължи единствено спечелилият в групата.

УЕФА също по този начин реши да реалокира Финалите на Шампионската лига по футзал от Беларус в Загреб. Европейската централа също по този начин изрази очакванията си, че напъните с използването на имунизацията ще дадат резултат и самото Евро 2020 за мъже ще се организира по проект.

Турнирът, който събира 24 страни от Европа и продължава месец, по концепция на Мишел Платини трябваше да се организира в разнообразни градове из цяла Европа. Избрани за домакини бяха стадионите в Глазгоу, Дъблин, Билбао, Амстердам, Копенхаген, Мюнхен, Рим, Санкт Петербург, Букурещ, Будапеща, Баку. Полуфиналите и финалната среща би трябвало да се играят на стадион " Уембли в Лондон. Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР