Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) отпусна заем в

...
Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) отпусна заем в
Коментари Харесай

ЕБВР отпусна 110 млн. евро заем за Коридор 5 на БиХ

Европейската банка за възобновяване и развиване (ЕБВР) отпусна заем в размер на 110 милиона евро, дружно с безвъзмездните средства на Европейски Съюз в размер на 150 милиона евро за коридора в Босна и Херцеговина, заяви " Сараево таймс ".


Европейска банка за възстановяване и развитие подписа формален контракт с Министерството на финансите на Босна и Херцеговина в Сараево, с който контракт, се ангажира да отпусне преференциален заем в размер на 110 млн. евро за построяването на сектора от Мостар Север до Мостар Юг на Коридор 5.

Това е последният сектор от южната част на коридора, за който се обезпечава финансиране, и ще бъде обвързван с други сектори южно от Мостар до хърватската граница. След като тези сектори бъдат приключени, автомагистралата от Мостар до хърватския юг ще може да действа пълноценно.

Този план включва построяването на пътен възел на входа на града и 15-километров сектор от автомагистрала с две платна, който ще помогне за облекчение на тапите към град Мостар. Участъкът включва също по този начин пункт за събиране на пътни такси, пет тунела с обща дължина към 6 километра и 10 виадукта. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР