Европейската авиоиндустрия очаква проблеми. Тя се готви за нарушен трафик

...
Европейската авиоиндустрия очаква проблеми. Тя се готви за нарушен трафик
Коментари Харесай

Авиоиндустрията на Европа очаква проблеми с полетите на Великден

Европейската авиоиндустрия чака проблеми. Тя се готви за нарушен трафик на летищата и анулация на полети по Великден поради стачки, оповестява Reuters. През последните седмици протестни дейности имаше във Франция, Португалия, Англия и Германия.

Подробностите за забавянията остават неразбираеми, само че предизвестията илюстрират какъв брой уязвима е авиационната промишленост на външен напън, макар напъните за отбягване на повтаряне на опашките и анулираните полети предходната година.

Авиокомпаниите са обезпокоени от ескалацията на стачките, откакто работеха от месеци да се оправят с належащия проблем с дефицита на чиновници посредством по-добра съгласуваност и запълване със чиновници за евентуално връщане на трафика на равнищата отпреди пандемията.
 Най-голямата стачка в Германия от десетилетие ще сковава страната. Полети от и до България също са анулирани
Най-голямата стачка в Германия от десетилетие ще сковава страната. Полети от и до България също са анулирани

Ще бъдат наранени и доста браншове

Това евентуално няма да успокои дебата за строгите правила за отплата на пасажерите в Европейски Съюз. Авиокомпаниите споделят, че би трябвало да заплащат обезщетения без самите те да бъдат обезщетени за закъснение на въздушния трафик.

Европейската лобистка група BEUC заяви, че предварителното възнаграждение от потребителите на самолетни билети би трябвало да бъде прекъснато, изключително във време на нарушен трафик, тъй като самолетните компании постоянно харчат бързо тези пари и потребителите би трябвало да се борят с месеци, с цел да получат парите си назад.

Главният изпълнителен шеф на Ryanair Майкъл О`Лиъри се оплаква, че стачките нарушават опциите на самолетните компании да минават през френското въздушно пространство, където прелитанията съставляват към 15% от европейския трафик по данни на Eurocontrol.

Миналата седмица той прикани Европейската комисия да направи повече за това стачките да не се отразяват на прелитанията, като вкара правила за минимална услуга.

Нарушенията съответстват с възобновяване на търсенето на пътувания. Излитанията от Англия в уикенда за Великден се чака да набъбнат с 11% по отношение на предходната година и с 650% от 2021 година насам, макар че ще останат с към 13% под равнището преди пандемията, съгласно данни на Cirium.
 Отново безпорядък на европейско летище: стачка анулира стотици полети и блокира десетки хиляди в Берлин
Отново безпорядък на европейско летище: стачка анулира стотици полети и блокира десетки хиляди пасажери

Стачните дейности засегнаха 300 полета и 35 000 пътници
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР