Европейската асоциация на производителите на автомобили (ACEA) анализира тенденциите и

...
Европейската асоциация на производителите на автомобили (ACEA) анализира тенденциите и
Коментари Харесай

Актуална картина на електрическата мобилност в световен мащаб

Европейската асоциация на производителите на коли (ACEA) проучва трендовете и развиването на пазарите на електрически транспортни средства с акумулатори (BEV). От ACEA означават, че все още преобладаващ при 100% електрическите коли (BEV) е Китай, където съвсем 20% от всички нови регистрации са точно на коли с такова задвижване.

Докато Китай сега е пред Европа и Съединени американски щати в електрифицирането на автомобилния пазар, европейският пазар ще се възвърне през 2025 година и още веднъж ще поеме водачеството пред останалите райони на света до 2030 година.
 Снимка 597150
Резулатати за първите три тримесечия на 2022-а

Продажбите на нови BEV в Китай са се нараснали с 89,4% до 2,9 милиона продадени автомобила от януари до септември тази година. Този резултат значително се дължи на държавните тласъци, които се стремят да усилят продажбите след спиранията на блокиранията през април-май, които способстваха най-много за закупуването на нови електрически транспортни средства.

В същото време растежът е мощен, само че по-малко внезапен в европейския район - в това число Европейски Съюз, страните от ЕАСТ и Обединеното кралство - където размерът на продажбите на акумулаторни електрически коли възлиза на 1 милион единици, което е с 25,7% повече в съпоставяне със същия деветмесечен интервал преди една година.

На фона на новоприетите планове за преустановяването на продажбата на нови коли с мотор с вътрешно горене в Европа от 2035 година, картината на европейския пазар ще се промени внезапно през идващите няколко години.

От ACEA предвиждат, че до 2025 година съвсем 30% от всички нови регистрации в Европа ще бъдат на напълно електрически коли, както и че процентът ще премине границата от 70% до 2030 година.
 Снимка 597151
Ключови провокации

Разгръщането на точки за зареждане в цяла Европа остава главното предизвикателство и тази наклонност може да се поддържа единствено в случай че държавните управления усилят вложенията в инфраструктура.

Данните на асоциацията сочат, че половината от всички зарядни станции се намират на територията на две държави- Нидерландия с 90 000 и Германия с 60 000, които обаче в това време като повърхност, образуват по-малко от 10% от територията на Европейски Съюз.

В реалност ще са нужни към 6,8 милиона публични точки за зареждане в целия Европейски Съюз до 2030 година, с цел да се реализира препоръчаното 55% понижение на CO2 за пътнически коли - което значи, че би трябвало да има над 22 пъти растеж за по-малко от 10 години.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР