Европейската асоциация на доставчиците на автомобилни компоненти (CLEPA) заяви, че

...
Европейската асоциация на доставчиците на автомобилни компоненти (CLEPA) заяви, че
Коментари Харесай

Пълното преминаване към електромобили в ЕС ще доведе до загуба на 500 хил. работни места

Европейската асоциация на доставчиците на автомобилни съставни елементи (CLEPA) съобщи, че при цялостен преход към електрически транспортни средства и цялостен отвод от коли с мотори с вътрешно горене, страните от Европейски Съюз може да изгубят до 500 хиляди работни места. Тези изводи се съдържат в изследване, направено особено за CLEPA от анализатори на PwC Strategy, написа " Комерсант ".

Анализаторите са проучили три сюжета за преход на Европейски Съюз към произвеждане на по-екологични коли. Те означават, че толкоз масирана загуба на работни места - 500 хиляди броя, е евентуална при най-радикалния сюжет, който планува цялостен отвод от производството на коли с мотори с вътрешно горене до 2035 година.

CLEPA показва, че в европейската автомобилна промишленост сега работят към 5% от всички заети в промишления бранш на Европейски Съюз. От тях 60% работят в предприятията, произвеждащи автокомпоненти.
 До 2030-a: 50% от продажбите на коли в Съединени американски щати и Китай ще са на електрически автомобили
До 2030-a: 50% от продажбите на коли в Съединени американски щати и Китай ще са на електрически автомобили

Все отново се чака колите с вътрешно горене да запазят забележителен дял от множеството огромни пазари на транспортни средства през идващите години

" Констатациите от изследването показват рисковете, които носи за стотици хиляди хора радикалното прекосяване към електрически транспортни средства ", разяснява шефът на CLEPA Сигрид де Фрейс. По думите му, " нововъведенията в автомобилната промишленост към този момент направиха електрическата технология налична за потребителите. Но потребностите на цялото общество не се изчерпват единствено с това.

Регулаторите би трябвало да бъдат " отворени " за разглеждане на разнообразни разновидности за развиване, като хибридни технологии, " зелен " водород и възобновими горива. " Според CLEPA, това ще подтиква нововъведенията, " защото през идващите десетилетия ще преосмисляме методите на напредване в пространството ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР