Европейската агенция за гранична и брегова охрана стартира кампания за

...
Европейската агенция за гранична и брегова охрана стартира кампания за
Коментари Харесай

Фронтекс набира гранични служители

Европейската организация за гранична и брегова защита започва акция за набиране на първите наднационални европейски гранични сили. За първи път Фронтекс ще има личен еднообразен състав/постоянен корпус/, работещ под знамето на Европейския съюз.

Агенцията търси своите нови чиновници измежду представители на националните гранични служби, полицията, военните или други правоприлагащи структури, които да се причислят към първите наднационални европейски гранични сили.

Постоянният корпус ще извършва разнообразни задания, свързани с граничния надзор и ръководството на миграцията в помощ на страните-членки на Европейски Съюз. Това включва инспекция на идентичност и документи, гранично наблюдаване и връщане на хора, които нелегално обитават в Европейския съюз.

По този метод Фронтекс ще може да подкрепя държавите-членки на Европейски Съюз при провокации на техните граници със личен състав и съоръжение. Граничните чиновници на организацията, дружно с националните офицери от европейските страни, ще работят основно на външните граници на Европейски Съюз.

Първата акция е за набиране на над 700 гранични чиновници на Фронтекс, а срокът за кандидатстване е до16 декември 2019 година

Преди граничните чиновници на организацията да стартират своята работа, всеки ще би трябвало да приключи шест месеца образование и да премине проби, с цел да подсигурява, че има нужните умения за взаимна работа на външните граници, в сходство с използваното законодателство на Европейски Съюз и етичните стандарти.

Първите гранични чиновници ще бъдат подготвени да поемат новите си задания през януари 2021 година

Повече детайлности за условията към претендентите могат да бъдат открити на интернет страницата на Европейската организация за гранична и брегова защита: https://frontex.europa.eu/about-frontex/careers/frontex-border-guard-recruitment/
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР