Европейската агенция за авиационна безопасност призова самолетните компании да напомнят

...
Европейската агенция за авиационна безопасност призова самолетните компании да напомнят
Коментари Харесай

Пътниците в самолети да внимават с литиево-йонните батерии, напомни европейска агенция

Европейската организация за авиационна сигурност прикани самолетните компании да припомнят на пасажерите по какъв начин е най-добре да транспортират електронните си устройства с литиево-йонни акумулатори в натоварения коледен интервал на пътувания, съобщи организация " Ройтерс ".

Литиево-йонни акумулатори, които са част от устройства като преносими компютри, мобилни телефони, таблети и електронни цигари, се одобряват като пожароопасни и провокират опасения, че в случай че избухне пожар в багажното поделение на самолета, потушаването му няма да бъде елементарно.

Важно е самолетните компании да осведомят пасажерите си, че огромните персонални електронни устройства би трябвало да бъдат пренасяни в пътническия салон, когато това е допустимо, съобщи в известие Европейската организация за авиационна сигурност.

Много самолетни компании в Европа към този момент са въвели лични процедури, като показват на пасажерите, че преносимите компютри не би трябвало да се държат при багажа.

Агенцията прецизира, че когато устройствата са прекомерно огромни, с цел да бъдат носени в салона, тогава би трябвало да са изцяло изключени, предпазени от ненадейно включване и опаковани както би трябвало, с цел да няма вреди. Не би трябвало да се придвижват в един и същи сак със леснозапалими предмети като парфюми и аерозоли.

Освен това, когато устройствата би трябвало да бъдат в багажното, а не са в пътническия салон поради липса на място, самолетните компании би трябвало да припомнят на пасажерите да махат аварийните акумулатори или електронните цигари. / БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР