Европейската агенция по лекарствата продължава да извършва оценка на ваксините

...
Европейската агенция по лекарствата продължава да извършва оценка на ваксините
Коментари Харесай

Ускоряват се доставките на ваксините

Европейската организация по медикаментите продължава да прави оценка на имунизациите " Тюрвак ", " Новавакс ", " Спутник " и " Синовак ". Това съобщи на брифинга на Националния действен щаб (НОЩ) шефът на Изпълнителната организация по медикаментите Богдан Кирилов .

Той заяви, че се чака през май ревизия на индустриалните бази в Русия , едвам тогава ще се премине към идващ стадий. Относно имунизацията " Синовак " на китайския производител - към момента има първични съвещания, чака се удостоверение за идващ стадий.

Миналата седмица е имало смяна в позволените за приложимост на трите ваксини, налични в България - от " Пфайзер " е добавена нова индустриална база в Германия, като се чака да има ускорение на производството и доставки на територията на целия Европейски Съюз.

Има смяна във връзка с изискванията за предпазване - сред 25 и 15 градуса до две седмици . Възможностите за предпазване бяха при минус 90 градуса до 6 месеца и от 2 до 8 градуса до 5 дни . Очаква се с тази смяна да има чисто логистични последици, изясни Кирилов.
 Ангелов: Намираме се в пика на 3-та вълна, само че най-големият напън е върху душeвността на хората
Ангелов: Намираме се в пика на 3-та вълна, само че най-големият напън е върху душeвността на хората

До няколко седмици нещата ще се оправят

По отношение на оксфордската ваксина " АстраЗенека ", той уточни смяната в комерсиалното название - имунизацията се споделя към този момент " Вакс зебрия ", като е добавена нова индустриална база в Нидерландия, заради което също се чакат повече ваксини.

По отношение на доставките през април - към 700 000 дози се чакат април, 350 000 от РНК, делът на векторните ще е същият . До края на месец юни се чакат към 1.4 млн. ваксини на " Пфайзер ", половин милион на " Модерна ", милион от Оксфордската ваксина, половин милион от Джонсън и Джонсън . Има информация за първите й доставки - те ще са към 16 април - 14 400 дози, 26-и април - 26 000 дози, изясни в детайли шефът на ИАЛ.
 Може ли имунизиран към момента да популяризира ковид?
Може ли имунизиран към момента да популяризира ковид?

Рискът е невисок, към момента се изследва, имунизациите са ефикасни за попречване на съществено заболяване

Здравният министър Костадин Ангелов даде точна информация за наличните ваксини . За игла за първа доза има налични 277 665: на Пфайзер - 11 655, на Модерна: - 24 375 , а за втора доза на Пфайзер - 53 919, Модерна - 43 885. Първа доза на Астра зенека - 241 635 ваксини.

Той е безапелационен, че имунизациите идват и се разпределят отмерено, сред джипитата и имунизационните центрове .
 Вирусолог за комбинирането на ваксини: Нямаме право на волна стратегия
Вирусолог за комбинирането на ваксини: Нямаме право на волна стратегия

Вече имало работеща комбинирана ваксина - " Спутник V "

" Това е нашето здраве, това са лекарите ни, колите за спешна помощ, това е страната ни, от нас зависи какво ще създадем , да тръгнем да укоряваме и да сменяме конете, няма никакъв смисъл ", прикани Костадин Ангелов. " За който се усеща ощетен, че не е имунизиран ", той успокои, че април ще има задоволително ваксини .

" Ние не сме ви лъгали, а сме съобщавали числата, които са ни дадени, само че в един миг при компрометираните доставки нашите проекти не можаха да се осъществят ", изясни той.

Първа и втора фаза не престават - лекари, сестри и учители желаят да се ваксинират и се насочват натам, проектът е заимстван от проектите на Германия, Франция, Италия , добави здравният министър и в умозаключение проучва упрека по тази причина, че не сме почнали имунизацията от възрастните - " тъй като естеството на нашите възрастни е друго от европейците ". " Над половината от имунизираните у нас са хора над 60 г . ", безапелационен е Ангелов.
 Учени разгласиха
Учени разгласиха " рецептите " за имунизациите на Pfizer/BioNTech и Moderna

Учените от Станфордския университет са съумели да открият последователността

Костадин Ангелов разяснява, че хората са наплашени от " АстраЗенека ", само че той " не е техен дистрибутор и отговорите се дължат от компаниите ". Той успокои, че се рапортува всеки непряк резултат, а Богдан Кирилов посочи, че единствено през вчерашния ден има 1442 докладвани сигнала за странични реакции, като 1002 от тях са от " АстраЗенека ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР