Европейската агенция по лекарствата продължава да извършва анализ и оценка

...
Европейската агенция по лекарствата продължава да извършва анализ и оценка
Коментари Харесай

Богдан Кирилов: ЕМА продължава да извършва анализ и оценка на наличните данни за всички разрешени за употреба ваксини

Европейската организация по медикаментите продължава да прави разбор и оценка на наличните данни за всички позволени за приложимост ваксини. Това съобщи шефът на Изпълнителната организация по медикаментите Богдан Кирилов по време на постоянния брифинг на Националния действен щаб в Министерски съвет.

" В началото на седмицата ЕМА удостовери позитивното съответствие полза-риск на имунизацията на " Янсен " след спомагателния разбор на данните за сигурност, предоставени от приложението на имунизацията в Съединени американски щати, което разрешава на страните в Европейски Съюз да продължат техните имунизационни акции, включвайки тази ваксина. Миналата седмица на 15 беше осъществена първата доставка на тази ваксина в България, 14 400, като през днешния ден чакаме информация от компанията и идната доставка. Първоначалните данни са за 26 април, 24 000 дози ", изясни Кирилов.

" Анализът на Европейската организация, осъществен в подтекста на преимуществата на тази ваксина, а точно, че е еднодозова, лесните условия за предпазване, фактът, че клиничните изпитвания за провеждани в Съединени американски щати, в Бразилия и в Южна Африка, с което се покриват настоящите разновидности на Sars-Cov 2, с което значително се подсигурява успеваемост на имунизацията при тези разновидности, са взети поради при извършане на оценката и потвърждаване от ЕМА на позитивното съответствие полза-риск. Продължава оценката и на имунизацията на " Астра Зенека ". Днес още веднъж заседава комитета за лекарствени артикули за хуманна приложимост към Европейската организация. Очакваме към края на деня да завърши съвещанието и на следващия ден ЕМА да оповести резултатите от него. Всички държави-членки дават в допълнение информация за броя инфектирани лица, за броя приети в болница, за броя смъртни случаи, точно, с цел да може да бъде направена спомагателна допълнителна оценка на съотношението полза-риск, чакаме на следващия ден да има и пресъобщение от страна на Европейската организация с формалното мнение ", разяснява той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР