Европейската агенция по лекарствата оценява данните за ваксините срещу COVID-19,

...
Европейската агенция по лекарствата оценява данните за ваксините срещу COVID-19,
Коментари Харесай

Еврокомисията с ясни стъпки до пристигането на covid-ваксината

Европейската организация по медикаментите прави оценка данните за имунизациите против COVID-19, създадени от Pfizer и Moderna, и към този момент не може да се уточни по кое време ще излезе със мнение. Това заяви представител на Европейската комисия, откакто стана ясно, че немският BioNTech и американският му сътрудник Pfizer са подали в понеделник заявление до Европейската организация по медикаментите " за позволение за условно стартиране на пазара " на тяхната ваксина против COVID-19. Американският регулатор пък ще прегледа молбата за незабавно одобрение на имунизацията на Moderna на 17 декември.

Ако имунизациите бъдат оценени позитивно, Европейска комисия ще би трябвало да даде утвърждение за допускане на препаратите до пазара в Европейски Съюз. Преди комисията да се произнесе, страните от Европейски Съюз би трябвало също да одобрят достъпа до имунизациите, посочи представителят на Еврокомисията.

По думите му, с цел да може Европейска комисия да се произнесе позитивно, ще бъде належащо квалифицирано болшинство измежду страните от Европейски Съюз (55 на 100 от страните, представляващи 65 на 100 от европейското население).

" Комисията е подготвена да даде пазарен достъп броени дни след позитивното мнение на лекарствената организация. Комисията ще работи в тази ситуация по незабавна процедура. ЕК е подготвена да обезпечи на страните от Европейски Съюз помощ за преноса и съхранението на имунизациите. След като лекарствената организация и Европейска комисия дадат позволение, доставката на имунизациите ще бъде договаряна директно сред страните и производителите ", разясни представителят и призова да не се смесват въпросите за обезпечаване на имунизациите и спекулациите с борсовата стойност на фармацевтичните сдружения след известията за сполучлива ваксина. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР