Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) заяви, че очаква в рамките

...
Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) заяви, че очаква в рамките
Коментари Харесай

Ето кога ЕС решава за ваксинирането на деца с Moderna

Европейската организация по медикаментите (ЕМА) съобщи, че чака в границите на два месеца да вземе решение дали да утвърди имунизацията против коронавирус на Moderna за деца на възраст от 6 до 11 години.

Агенцията предприе този ход, макар че няколко страни, в това число Франция и Германия, поучават този препарат да не се употребява при хора под 30 години заради риск от инфектиране на сърцето.
 Шефът на Модерна желае да имунизира деца, а не може да изясни случаи на миокардит, недоумява френски публицист Шефът на " Модерна` желае да имунизира деца, а не може да изясни случаи на миокардит, недоумява френски публицист
Шефът на Модерна желае да имунизира деца, само че признава в изявление, че няма визия по отношение на случаите на миокардит след имунизация против к...

Американската биотехнологична компания разгласи във вторник, че е подала молба до EMA за позволение да се имунизират по-млади хора.

„ Настоящият график за оценка планува мнението да бъде готово за към два месеца, в случай че не е нужна спомагателна информация или разбор “, се споделя в изказване на EMA.

Това е скъсен график спрямо сходни типове прегледи отвън интервал на пандемия, прецизират от ЕМА.

В момента имунизацията на Moderna е утвърдена в Европа за хора на 12 и повече години.
 Германия: Ваксината на Moderna не се предлага за хора под 30 години Германия: Ваксината на Moderna не се предлага за хора под 30 години
Германските здравни управляващи излязоха през днешния ден с рекомендация да не се употребява имунизацията на Moderna против ковид за хора под 30 години пор...

През октомври Moderna заяви за позитивни резултати от своите клинични изпитвания за деца на възраст от 6 до 11 години, а препаратът провокира мощен имунен отговор с открити „ постоянни “ равнища на обезвреждащи антитела.

Опасенията от появяването на непряк резултат като миокардит или перикардит при юноши и младежи накараха Германия и Франция да предлагат той да не се ползва при хора под 30-годишна възраст.

Компанията Moderna съобщи, че заявката за потребление на препарата при по-малки деца в Европейски Съюз е " първото заявление за потребление на нашата ваксина в тази възрастова група ".

В края на октомври компанията разгласи, че ще отсрочи подаването на заявката за утвърждение в Съединени американски щати за деца от 6 до 11 години, до момента в който FDA не приключи прегледа си за възрастовата група 12-17 години, което може да продължи до януари.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР