Европейската агенция по лекарствата (EMA) в сътрудничество с Европейската организация

...
Европейската агенция по лекарствата (EMA) в сътрудничество с Европейската организация
Коментари Харесай

EMA учредява консултативен форум за онколекарствата

Европейската организация по медикаментите (EMA) в съдействие с Европейската организация за проучване и лекуване на рака (EORTC) започва нова самодейност – Форум за медикаменти против рака (CMF). Тя ще сплотява представители на университетски организации и Европейската регулаторна мрежа за медикаменти и ще има за цел да усъвършенства проучванията, ориентирани към усъвършенстване на онколечението и поощряване към високи стандарти в лечението на рака в Европейския съюз, заяви пресслужбата на лекарствения регулатор.

От основаването си през 1995 година EMA е предложила за утвърждение над 170 онколекарства, които имат основна роля в лекуването и ръководството на лечебния развой при другите типове рак.

В региона на онкологията през последните години се появяват съществени нововъведения, включително персонализирани медикаменти, имунотерапии и лекарствени артикули за съвременна таргетна терапия. Тези нововъведения помогнаха на пациенти с рак в цяла Европа, като им предложиха нови подходи в битката им против заболяването. Когато новите медикаменти навлизат на пазара, се появява опция за възстановяване на доста аспекти, свързани с оптималното им потребление и консолидиране във към този момент съществуващия набор от лекувания, означават от ЕMA.

Правилното потребление на новите медикаменти е ключ към възстановяване на клиничната процедура, акцентират специалистите на ЕMA, и форумът е основан с цел да улесни този развой.

Новият формат организира първата си среща, на която разиска провокациите, свързани с проучванията, фокусирани към усъвършенстване на терапиите, на дозовите режими и други подходи, съобразени с самостоятелните характерности на пациента и онкологичното заболяване.

Срещите ще се провеждат всяко тримесечие и в тях ще вземат участие водещи представители на основни университетски организации от Работната група на здравните експерти на EMA. Резултатите от тези полемики ще спомогнат за по-добрата организация на дейностите в битката с рака, включени в Стратегията за регулаторна просвета до 2025 година и Плана за деяние по съдействието в университетските формати. След едногодишна пилотна фаза съставът и работните процедури на форума ще бъдат подложени на оценка, за се обясни изгодата от тях.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР