Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) в момента оценява поне 15

...
Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) в момента оценява поне 15
Коментари Харесай

ЕМА оценява 15 ваксини и 180 лечебни средства срещу коронавируса

Европейската организация по медикаментите (ЕМА) сега прави оценка най-малко 15 ваксини против Covid-19, съобщи пред Европейския парламент изпълнителният шеф на организацията Емер Кук. Тя удостовери, че Русия е подала документи за оценка на имунизацията " Спутник-V ", която е една от 15-те ваксини.

Кук добави, че се резервира упованието имунизацията на AstraZeneca да получи утвърждение до края на месеца. Напреднала е оценката и на имунизацията на Janssen, само че към този момент няма период за крайното мнение.

По нейните думи Европейски Съюз разполага с две утвърдени ваксини RNA (Pfizer и Moderna), а идващите покрай утвърждение ще бъдат векторни.

Кук означи, че се прави оценка въздействието и на 180 препоръчани лекувания на новата болест, като решенията предстоят по-късно тази година.

Необходимо е да имаме освен ваксини, само че и лекуване, уточни Кук. По нейните думи към момента няма задоволително изследвания дали утвърдените в Европейски Съюз ваксини работят против разновидностите на вируса на заболяването.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР