Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) ще реши в края на

...
Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) ще реши в края на
Коментари Харесай

Европа решава до дни за хапчето срещу COVID-19 на Pfizer

Европейската организация по медикаментите (ЕМА) ще реши в края на този месец дали да утвърди хапчето против COVID-19 на Pfizer , преди да направи финален обзор на сходно, само че по-малко дейно лекарство на Merck през февруари. 

В края на предходната година европейският регулатор даде насоки на страните членки по какъв начин да употребяват двете антивирусни хапчета при незабавно лекуване , до момента в който извършваше настоящи прегледи , с цел да помогне на страните членки да вземат решение за бързо приемане преди формалното им утвърждение в целия Европейски Съюз.
Италия, Германия и Белгия са измежду дребното страни от Европейски Съюз, закупили препаратите.

Прегледът на ЕМА на хапчето на Merck, създадено взаимно с Ridgeback Biotherapeutics, лишава повече време от този на Pfizer, тъй като Merck разгласява данни от изпитване през ноември, които демонстрират, че лекарството му е доста по-малко дейно, в сравнение с се смяташе до момента.

Въпреки че имунизациите са от главно значение за битката с пандемията , регулаторните органи преглеждат антивирусни препарати , които могат да се одобряват вкъщи, като ново оръжие против бързо разпространяващия се вид Омикрон . Регулаторните органи на Съединени американски щати и Обединеното кралство са дали позволение за приложимост на двете медикаменти за лекуване на избрани възрастни пациенти с висок риск.

На 10 януари ЕМА съобщи, че може да издаде решение в границите на седмици  дали да утвърди потреблението на двукомпонентната скица Paxlovid на Pfizer. В клинично изпитване тя е била съвсем 90% ефикасна за попречване на хоспитализации и смъртни случаи , когато е била прилагана в ранен етап на пациенти с висок риск от тежко заболяване. 

Източникът също по този начин съобщи, че ЕМА възнамерява да издаде решението си за имунизацията VLA2001 на Valneva през март, в сходство със периодите, посочени от френската компания на 6 януари.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР