Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) съобщи днес, че е одобрила

...
Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) съобщи днес, че е одобрила
Коментари Харесай

Европа одобри лечението на COVID-19 с коктейла антитела, приложен на Тръмп |

Европейската организация по медикаментите (ЕМА) заяви през днешния ден, че е одобрила композиция от антитела, която може да бъде употребена за лекуване на пациенти с COVID-19.

Ефективността ѝ е доказана при заболели, които нямат нужда от кислородна поддръжка, но са с повишен риск от тежка форма на болестта, съобщи Ройтерс, цитирана от Българска телеграфна агенция.

Коктейлът от антитела на фармацевтичната компания " Регенерон " беше утвърден за незабавна приложимост в Съединени американски щати през ноември и с него беше лекуван от COVID-19 бившият американски президент Доналд Тръмп.

Лечението, което се реализира посредством капково вливане, е част от клас медикаменти, известни като моноклонални антитела - създадени копия на антитела, основани от човешкото тяло за битка с инфекции.

" Що се отнася до сигурността, множеството странични резултати, за които е обявено, са леки или средни, видяни са обаче реакции при вливане (включително алергични реакции) и трябва да се следи за тях ", предупредиха от ЕМА.

Регулаторът съобщи, че извършваният от него разбор на комбинацията в действително време продължава и ще образува основата за рекомендацията за условно пазарно утвърждение от Европейски Съюз. ЕМА прави анализ и на лекуванията с антитела на фирмите Ели Лили (Eli Lilly) и Селтрион (Celltrion).

Вчера от компанията-производител обявиха, че съгласно самостоятелна комисия лекуването има " ясна клинична ефикасност " при намаляването на % на хоспитализации и смъртни случаи при пациентите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР