Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) обяви в петък, че ще

...
Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) обяви в петък, че ще
Коментари Харесай

Европейската агенция по лекарствата ще даде становище за „Джонсън и Джонсън“ на 20 април

Европейската организация по медикаментите (ЕМА) разгласи в петък, че ще даде във вторник (20 април) от 18.00 ч. българско време брифинг за пресата по отношение на прегледа на страничните резултати, свързани с доста редки нарушавания на кръвосъсирването, при използването на имунизацията против коронавирун на компанията „ Джонсън и Джонсън “, оповестява Ройтерс.

Преди това EMA разгласи, че ще даде настояща информация за своя обзор на сходни странични резултати, които са се случили в Съединени американски щати, през идната седмица. На този стадий Европейския лекарствен регулатори поддържа своето мнение, че изгодите от имунизацията са по-големи от риска от странични резултати.

Самата ваксина на „ Джонсън и Джонсън “ към момента не се ползва в границите на Европейския съюз, като преди време от компанията показаха, че ще забавят краткотрайно разпространяването на имунизацията в съюза, до момента в който не изследва информациите за редки случаи на кръвни съсиреци след слагането на тази ваксина против COVID-19.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР