Европейската агенция по лекарствата (ЕАЛ) представи днес заключението си, че

...
Европейската агенция по лекарствата (ЕАЛ) представи днес заключението си, че
Коментари Харесай

ЕАЛ с официално становище: Ваксината на AstraZeneca може да причини тромбози и инсулт

Европейската организация по медикаментите (ЕАЛ) показа през днешния ден заключението си, че съществува допустима връзка сред образуването на съсиреци и имунизацията против COVID-19 на AstraZeneca. 

Подобни случаи са доста редки, се отбелязва в мнението, представено от Българска телеграфна агенция. Уточнява се, че тромбози може да се следят до две седмици след слагането на имунизацията и това следва да бъде взето под внимание от лекарите и от хората, които желаят да се ваксинират. ЕАЛ не може да дефинира към този момент кои са аргументите, които водят до тромбозите. 

Агенцията приканва хората, които имат подозрения за нежелани последствия от имунизацията, неотложно да се извърнат към доктор.

Потвърждава се, че имунизацията може да провокира артериална тромбоза и инсулт. Оценката се основава на разглеждането на 62 случая, от които 18 са приключили със гибел. 

Европейската организация по лекарствата по-рано съобщи, че имунизацията е безвредна. Днес организацията повтаря мнението, че изгодите от препарата са повече от вредите, но допълва, че при тромбози би трябвало да се работи бързо. Според ЕАЛ е допустимо повода за образуването на съсиреци да се дължи на имунна реакция към имунизацията. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР