Европейска партия Волт призовава президента Румен Радев да наложи вето

...
Европейска партия Волт призовава президента Румен Радев да наложи вето
Коментари Харесай

Волт: Вето на президента ще даде шанс на ГЕРБ да се поправят

Европейска партия Волт приканва президента Румен Радев да наложи несъгласие върху измененията в Изборния кодекс, с цел да подсигурява спазването на европейските демократични практики, оповестиха от партията.
 Партия Волт: Надигнете се против заговора на ГЕРБ и Движение за права и свободи, готвят бъдеща коалиция
Смятаме, че намесата на президента е повече от наложителна, откакто Правната комисия в Народното събрание на процедура замрази преференциалния избор с гласовете на ГЕРБ, Движение за права и свободи, „ Воля " и част от „ Обединени патриоти ".

От Европейска партия Волт напомнят, че " налагането на несъгласие в същото време ще даде опция на ръководещите от ГЕРБ да осъзнаят грешката, която позволиха. Отказвайки се от противоречивите промени, ще покажат, че зачитат мнението на личните си гласоподаватели и техния свободен избор. Това е добър мотив да излязат и от сянката на Движение за права и свободи, където от години залагат на следен избор, страхувайки се от разбъркване на листите.

Политическият съвет на партия Волт е безапелационен, че сходни промени, осъществени в последния миг, заплашват провеждането на почтени и демократични избори и изпращат отрицателен сигнал към нашите сътрудници от Европейския съюз и останалата част от демократичния свят.

Призоваваме президента да наложи несъгласие и тъй като сме уверени, че посредством офанзивата против мажоритарния избор се цели обезпечаване на безпроблемната класификация на партийните централи в листите. По този метод се дискредитира волята на българските жители в изборната система и на демокрацията като цяло, декларират от ВОЛТ. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР