Европейска партия Волт призовава ГЕРБ, Демократи за силна България (ДСБ),

...
Европейска партия Волт призовава ГЕРБ, Демократи за силна България (ДСБ),
Коментари Харесай

Волт призова ГЕРБ, ДСБ, ДБГ и СДС да напуснат ЕНП

Европейска партия Волт приканва ГЕРБ, Демократи за мощна България (ДСБ), Съюз на демократичните сили (СДС) и Движение „ България на жителите “ (ДБГ) незабавно да изоставен Европейската национална партия (ЕНП), в случай че проектът „ Мобилност “ бъде признат. Причината е повече от явна – измененията, препоръчани от френския президент Еманюел Макрон, ще нанесат стотици милиони загуби на транспортния ни бранш.
ЕНП имат болшинство в Европейския парламент и в случай че ГЕРБ, ДСБ, ДБГ и Съюз на демократичните сили не могат да защитят националния интерес и да убедят своите сътрудници да изтеглят противоречивия проект, те би трябвало да изоставен ЕНП като цяло. В противоположен случай ще разрешат измененията да навредят съществено на транспортния бранш, който образува 17% от Брутният вътрешен продукт на страната ни.
„ Планът „ Макрон “ беше изтърван още от представителя на България в Европейската комисия, а по-късно беше подценен и по време на нашето европредседателство. Странно е, че ЕНП продължава да го поддържа, откакто самият Макрон най-вероятно ще се влее в друго европейско семейство “, разяснява лидерът на евролистата на Волт – Настимир Ананиев.
Съвсем неотдавна ръководителят на Европейската национална партия - Жозеф Дол, прикани обединенията в България да се обединят, с цел да реализиран по-добър резултат, което ще подсигурява мандат на Манфред Вебер като ръководител на Европейската комисия. В същото време обаче ЕНП очевидно отхвърля да чуе за проблемите и разтърсванията, които проектът „ Мобилност “ ще провокира в България.
Пътят към обединена Европа би трябвало да бъде на една скорост, отворена за вътрешна конкуренция, която не заплашва четирите свободи на Европейския съюз – свободно придвижване на хора, услуги, артикули и капитали.
Европейска партия Волт изрично се опълчва на сходни меко казано противоречиви и лобистки оферти и упорства държавното управление и всички партии от ЕНП да защитят интереса на транспортния бранш и на страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР