Европа застарява - до 2050 г. повече от една трета

...
Европа застарява - до 2050 г. повече от една трета
Коментари Харесай

Европа застарява: До 2050 г. повече от 1/3 от населението ще бъде над 60 години

Европа застарява - до 2050 година повече от една трета от популацията на континента ще бъде над 60 години. Това изправя обособените хора и обществата пред провокации и благоприятни условия. Това е посочено в описанието на една от сесиите от предварителната стратегия на двудневната министерска конференция по демографската резистентност на тематика "Да изградим демографското бъдеще на Европа: Пътища за обществата за разцвет в свят на бърза демографска смяна ", която ще се състои през днешния ден и на следващия ден в София.

Президентът Румен Радев ще открие форума, който ще се състои под негов патронаж. В конференцията ще взе участие заместник-генералният секретар на Организация на обединените нации и изпълнителен шеф на Фонда на Организация на обединените нации за популацията Наталия Канем, която е на посещаване у нас. Форумът се провежда по взаимна самодейност на Министерството на външните работи, Министерството на труда и обществената политика и Регионалния офис за Източна Европа и Централна Азия на Фонда на Организация на обединените нации за популацията.

За да се осъществя капацитетът на по-възрастните хора, се изискват добре премислени, навременни и превантивни ограничения, тъй че бъдещите генерации да могат да прегърнат късните години на живота като време за развиване и себеутвърждаване, и интензивно да вземат участие и способстват в разнообразни сфери на обществото, написа още в анонса на сесията, която ще уточни сполучливите начинания за отговор и ръководство на застаряването. Ще бъдат разисквани нови способи за основаване на общества за всички възрасти, които предизвикват включването на възрастни хора и оказват помощ на страните да осъзнаят изгодите от високата дълготрайност на живот.

Необходим е метод към застаряването, основан на човешките права, би трябвало да се вслушаме в гласа на по-възрастните и да отговорим на техните потребности и желания, тъй че хората да остаряват в положително здраве, интензивно и с достолепие, считат специалистите.Сесията ще прегледа по-малко изследваните и по-рядко прилаганите благоприятни условия, които едно застаряващо общество предлага, както и обещаващи политически подходи във връзка с остаряване в положително здраве, интензивно и с достолепие. Ще се търси отговор на въпроса какви политически ограничения са налични.

Темите на конференцията не се лимитират единствено с това. Засегнати са още редица други като консолидираното и задържането на младежите, основаване на удобна среда за фамилиите, равенството сред половете и неговите на практика резултати върху обществото, взаимоотношението сред народна власт и демография, както и редица други аспекти на устойчивото демографско развиване в континента, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Събитието ще се организира в хибриден формат. В него ще вземат участие държавни и държавни ръководители, министри, представители на гражданското общество, частния бранш, университетските среди и интернационалната общественост. Конференцията ще обезпечи платформа за продан на опит, практики и препоръки, позволяващи на страните да оползотворят евентуалните благоприятни условия, произлизащи от демографските промени.

Експерти ще показват пред какви провокации и благоприятни условия са изправени страните при посрещането на демографските промени, с оглед намаляването на неравенствата, обезпечаване на резистентен напредък, укрепване на човешкия капитал и разширението на опциите за всички.

Правителствени представители и известни водачи и специалисти ще изследват взаимоотношението сред народна власт и демография, и ще дискутират по какъв начин демографските промени могат да бъда опция демокрациите да станат по-силни и по-включващи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР