Европа все още е изправена пред нестабилен пазар на недвижими

...
Европа все още е изправена пред нестабилен пазар на недвижими
Коментари Харесай

8 града в Европа, подходящи за инвестиция в имоти сега

Европа към момента е изправена пред неустойчив пазар на недвижими парцели и предстоящото понижаване на цените на жилищата през идната година може да значи, че моментът е подобаващ за рационални вложения в недвижими парцели.

Стефан де Баец е създател и президент на Elevated Returns и дълготраен вложител в недвижими парцели. Той споделя пред Business Insider кой са осемте града на Стария континент, които са узрели за инвестиция в парцел.

Според показателя на парцелите на Deloitte за 2020 година пазарът на жилищни недвижими парцели се чака да стагнира във връзка с цените.

" Когато почувствате, че това е краят на света и всичко ще се срине, когато имате това чувство в стомаха си, това евентуално ви подсказва, че е подобаващият миг за покупка ", сподели дългогодишният управител на недвижими парцели Стефан Де Баец..

Според него до момента в който вложенията в недвижими парцели са чудесни благоприятни условия за печелене на спомагателни пари, вложителите би трябвало да помислят за дълготрайни резултати и да помислят деликатно за местоположенията - някои градове ще бъдат по-печеливши от други в дълготраен проект.

Това са градовете, за които той счита, че вложителите би трябвало да извърнат огромно внимание:

1. Флоренция, Италия
 Снимка 253627
Флоренция е осмият по величина град в Италия и се намира в центъра на страната. Това е известна туристическа дестинация с помощта на ренесансовите шедьоври на изкуството и архитектурата.

" Правилните марки се местят във Флоренция. Винаги се опитваме да забележим тези ранни индикатори в един град, тъй като знаем, че тези хора са производители на усет ", сподели Де Баец.

Цените на жилищата са приблизително към 5 454 $ за квадратен метър, като междинният наем е в града е 1036 $.

2. Мадрид, Испания
 Снимка 472678
Източник:

Мадрид е най-големият град в Испания и се намира в центъра на страната. Известен е със своите булеварди, паркове и музеи.

Според Де Баец хората ще мигрират към места с положително качество на живот - а Испания е такова място. Според него икономическата рецесия в Испания преди пандемията е довела до по-евтини парцели, които ще усилят цената си.

" Ключът е да имате добра опция от позиция на разноските ", сподели той.

Цените на жилищата са приблизително към 3900 $ за квадратен метър, като междинният месечен наем е 16 $ за квадратен метър.

3. Барселона, Испания
 Снимка 441922
Източник:

Барселона е вторият по величина град в Испания и се намира в източната част на страната. Туристическите забележителности включват църквата Sagrada Família и голям брой творби на изкуството из града от най-известния наследник на града, Антони Гауди. Известните музеи на изкуството включват Museu Picasso и Fundació Joan Miró.

Цените на кв.м. са към 3 900 $, а наемът за месец приблизително 1 258 $.

4. Ибиса, Испания

Ибиса е част от Балеарските острови, архипелагът на Испания в Средиземно море. Известен е с нощния живот в град Ибиса и Сан Антони. Но е и дом на тихи градчета като Плая Д`Ен Боса.

Според Де Баец Ибиса е отлично място за работа от отдалеченост. " За цената на двустаен апартамент в Ню Йорк можете да имате имение със седем спални в Ибиса, хубаво работно място и добра интернет връзка ", сподели той.

Цените на жилищата са приблизително към 8 058 $ на квадратен метър, като междинният месечен наем е 1333 $.

5. Лондон, Обединено Кралство
 Снимка 482808
Източник:

Най-големият град в Обединеното кралство се намира в югоизточната част на Англия. Известен е с разнообразната си просвета и емблематични забележителности като Биг Бен и Уестминстърското абатство.

Цените на жилищата са приблизително към 871 599 щатски $, като междинният месечен наем е 2151 $.

6. Лисабон, Португалия
 Снимка 475503
Източник:

Лисабон е най-големият град в Португалия и се намира на югозападното крайбрежие. Той разполага с исторически забележителности от листата на ЮНЕСКО като Mosteiro dos Jerónimos.

Според Де Баец Португалия ще е мястото, където хората ще пътуват най-вече в близко бъдеще, което е причина инвестиция.

Цените на жилищата са приблизително към 701 430 $, а междинният наем е 1726 $.

7. Монтрьо, Швейцария
 Снимка 426551
Източник:

Монтрьо е курортен град на Женевското езеро. Ривиера Монтрьо е известна със своя микроклимат и юлския джаз фестивал в Монтрьо.Според Де Баец това е " синоним на wellness ". Хората се концентрират повече върху грижата за себе си и спа дестинациите ще станат по-популярни, изключително след Коронавирус.

Цените на жилищата са приблизително към 1 466 454 $, а междинният наем е 1 984 $.

8. Цуг, Швейцария
 Снимка 233166
Източник:

Цуг е най-големият град и столица на швейцарския кантон Цуг. Районът е столицата на криптовалутите на Швейцария. Според специалиста това ще бъде " крипто столицата на Европа " през идващите пет години. Той предвижда увеличение на броя на конференциите и пренасяне на бизнеса в Цуг, което го прави " образован избор " за търговски или жилищни вложения.

Цените на жилищата са приблизително към Щатски долар 3 087 271. със междинен наем от 2 717 $.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР