Европа вероятно няма да остане безучастна към ниските нива на

...
Европа вероятно няма да остане безучастна към ниските нива на
Коментари Харесай

Мутафчийски: Европа няма да остане безучастна към ниските нива на ваксинация у нас

Европа евентуално няма да остане безучастна към ниските равнища на имунизация у нас. Това разяснява шефът на ВМА проф. Венцислав Мутафчийски пред

Според него макар правото на свободно напредване на жителите, е доста допустимо да се наложат рестрикции към България или най-малкото да се посъветват жителите на другите страни да заобикалят пътуванията до нашата страна.

Мутафчийски прикани хората да не се вслушват в препоръките да не се имунизират поради съпътстващи болести.

„ Хора, когато ви кажат да не се ваксинирате поради доста съпътстващи болести, това е цялостна неистина. Многото съпътстващи болести са първа индикация за имунизация”, посочи Мутафчийски.

Имунизирането на милиарди хора по целия свят е невиждано и е доказателство, че имунизациите против Коронавирус са безвредни, разяснява проф. Мутафчийски.

Над 90% от COVID-пациентите във ВМА са неимунизирани, регистрира военачалник Мутафчийски. По думите му все по-често се случва пациент да си признае, че си е извадил подправен документ, когато положението му се утежни.

Към момента във ВМА няма свободни интензивни кревати. В лечебното заведение са настанени 168 пациенти с Коронавирус. 71 от тях са в интензивно поделение. От лечебното заведение дават информация към "Бърза помощ " за заетостта на леглата на всеки три часа.

"ВМА е основана като болница за рискови обстановки – такава е философията на съществуването й, тъй че се оправяме и с актуалната обстановка ", добави Мутафчийски.

Във всички клиники, които се реновират във ВМА, се взима поради инсталирането на системи за подаване на медицински О2. Внедрена е и система за алармиране при прекомерно огромно засищане с О2 в болничните стаи, с цел да се предотврати заплаха от пожари и детонации.

Във връзка с новия вариант на ковид "Омикрон "

"До 2-3 седмици чакам да получим задоволително данни по въпросите, които ни интересуват за Омикрон разновидността – дали новият вариант заобикаля имунитета, дали протича по-тежко, по какъв начин се въздейства от имунизациите. Според него каквото и да се приказва за Омикрон разновидността сега, е спекулативно. Новият вариант е с над 50 разновидности, от които 30 са в шипчестия протеин. Това е разновидността с най-вече разновидности до момента. Невинаги обаче разновидностите се значат, че вариантът е по-лош ", уточни Мутафчийски.

На въпрос "дали новите депутати би трябвало да влизат в Народното събрание със документ " той отговори: Депутатите би трябвало да бъдат пример за обществото.

На въпрос дали е бил канен да се включи в политиката той отговори: Не съм допускал сходни диалози...Един от проблемите у нас, че доста хора не си знаят мястото. Директорът на ВМА сподели, че "не е е скрил ", тъй като към този момент няма служба нито в щаб или в нещо друго. Попитан какво мисли на изказванията, че е плашил хората в предишното с короната той сподели следното: Ето ген. Мутафчийски се скри, само че вирусът остана.

"Не се срамя от нито едно свое деяние, само че съм отчаян от ниските равнища на имунизация у нас ", акцентира началникът на ВМА проф. Венцислав Мутафчийски.

Той не даде оценка на актуалните ограничения за справяне с разпространяването на COVID-19 , тъй като те са основани на напълно друга философия за ръководството на пандемията спрямо тази, която е била възприемана по света при започване на епидемията.

Генерал Мутафчийски добави, че няма желание да насочва рецензии към сътрудниците му, които сега ръководят пандемията у нас, защото в критикуването няма нищо продуктивно.

Тази година ВМА чества 130 години от основаването си. Професор Мутафчийски поздрави всички, чийто професионален път е минал през лечебното заведение.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР