Европа в момента е бойно поле и Съюзът не е

...
Европа в момента е бойно поле и Съюзът не е
Коментари Харесай

Иво Христов: Илон Мъск влияе на войната повече, отколкото ЕС

„ Европа сега е полесражение и Съюзът не е нищо повече от финансист на войната, само че не е дипломатически фактор “, счита българският евродепутат.
„ Програмата за сателитно покритие на Европейския съюз ще носи името IRIS² и ще разполага с бюджет от 2 милиарда и 400 милиона евро, който ще бъде допълван посредством вноски от страните членки по линия на европейската галактическа стратегия и посредством частен капитал. Това е нов миг. Частният капитал може мощно да динамизира сходна стратегия.

IRIS² ще обезпечи разгръщането на европейско сателитно покритие до 2027 година То има за цел да отговори на потребността от сигурни информационни услуги на равнище Европейски съюз, защото точно те ще бъдат главен фактор за сигурността на самите страни членки – изключително когато наземните мрежи липсват или са прекратени при положение на война или в резултат на естествени бедствия. “
Това разясни в изявление за радио „ Фокус “ Иво Христов, член на Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент (S&D).
„ Третата международна война е в ход, въпреки че към момента политици и анализатори не смеят да я нарекат с това име “, счита българският евродепутат.

По думите му, сраженията в Украйна, полетите на разследващи балони сред Съединени американски щати и Китай, взривяването на „ Северен поток “ са част от една и съща неумолима световна, опустошителна динамичност, която поражда риск от самоизтребление, а в условия на война добиването и преносът на информация са стратегически запас.
„ Третата международна война завари Европа в положение на военна беззащитност, което изяснява и политическата ѝ уязвимост. Европа сега е полесражение и Съюзът не е нищо повече от финансист на войната, само че не е дипломатически фактор. Една от аргументите за нашата уязвимост е неналичието на всеобхватна и надеждна информация. Образно казано, едно частно лице – Илон Мъск – сега знае повече за войната, в сравнение с знаем в Европейски Съюз с нашите сателитни благоприятни условия. Това е неуместно, само че е реалност “, сподели още Христов в ефира на радио „ Фокус “.
Според него програмата IRIS² е стратегическа стъпка към построяването на автономност на Съюза от съперниците – Съединени американски щати, Китай и други, по-малки страни, които имат амбициозни сателитни стратегии.
„ Черно море не фигурираше измежду предпочитаните райони за разрастване на европейското сателитно покритие. Считам, че българският народен интерес го диктува. Черно море е нашето, българско море, напрегната зона, в която има доста трафик и геополитическо опълчване. Ние сме заинтересувани да знаем какви кораби се движат в Черно море, какви екологични проблеми пораждат те. Знаете – един транспортен съд може да съсипе туристическия сезон в страна като България. В Черно море плават мини, през него получаваме огромна част от суровините си и експортираме артикули за чужбина. Така че за нас е изключително значимо да знаем всичко за това море и крайбрежието към него. Радвам се, че настояването ми бе регистрирано от сътрудниците и Черно море залегна като предпочитан район за разгръщането на сателитното покритие на Европейски Съюз “, сподели Иво Христов.
 
За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал:


 
13 Фев 2023101513 Фев 2023493509 Фев 202314509 Фев 2023367409 Фев 202316307 Фев 2023557КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани07 Фев 2023120407 Фев 2023111310 Фев 2023355807 Фев 2023925
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР