Европа трябва да реагира енергично, когато САЩ пресекат червените линии.

...
Европа трябва да реагира енергично, когато САЩ пресекат червените линии.
Коментари Харесай

Германия разкри визията си за постатлантическа Европа

Европа би трябвало да реагира " пламенно ", когато Съединени американски щати пресекат " алените линии ".

Това изиска министърът на външните работи на Германия Хайко Маас, представен от " Ройтерс ".

Европа би трябвало да откри " нов баланс " в връзките си със Съединени американски щати , счита той.

" Ние, европейците, би трябвало да действаме като съзнателна противотежест, когато Съединени американски щати пресекат алените линии . Когато държавното управление на Съединени американски щати нападателно сложи под въпрос полезностите и ползите ни, ние би трябвало да реагираме по-енергично ", добави той.

Според немския министър Европейски Съюз би трябвало да приготви тактика по отношение на икономическата и политическата роля на Китай , в това число и за справяне с опити за разделяне на евросъюза.

" Необходима ни е обща тактика за справяне с политическите упоритости на Китай ", сподели той на събитие в Берлин, " в това число за опълчване на опитите да ни разделят ". Маас има поради растящата роля на Китай като медиатор в Централна и Източна Европа.

Той поддържа предложение на Франция за съставяне на европейски военни сили за намеса , допълвайки, че Англия би трябвало да бъде поканена да взе участие след Брекзит.

Маас прикани Европейски Съюз да стане по-уверен световен състезател.

Той даде най-ясния сигнал, че Германия повече не вижда 70-годишния си съюз със Съединени американски щати като категоричен.

" Егоистичните политики на Доналд Тръмп " Америка първа ", офанзивите на Русия против интернационалния ред и държавния суверенитет, експанзията на колоса Китай: международният ред, който имахме, към този момент не съществува ", предизвести той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР