Европа трябва да разполага със силен Социален фонд и силен

...
Европа трябва да разполага със силен Социален фонд и силен
Коментари Харесай

Борисов в Брюксел: Европа трябва да разполага със силни фондове за социалните политики

Европа би трябвало да разполага със мощен Социален фонд и мощен Кохезионен фонд, съобщи министър-председателят Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила на Тристранната обществена среща на върха за напредък и претовареност, оповестиха от държавната пресслужба.

Традиционният конгрес в Брюксел събира ръководителите на европейските институции и на европейските обществени сътрудници, както и министър председателят на страната, председателстваща Съвета на Европейски Съюз, за разискване на главните провокации за реализиране на по-високи обществени стандарти в Европа.
13
Борисов уточни, че страната ни продължава интензивно да работи по усилване на общественото измерение на Европа, което е приоритет на Председателското трио – Естония, България и Австрия, и е значима част от програмата на Българското председателство. Министър-председателят сложи акцент върху безработицата, изключително измежду младежите, и върху развиването на човешките запаси. Той означи съществуващото неравноправие на пазара на труда, изключително във връзка с заплащането на дамите и мъжете, както и нуждата от усилване на главните обществени права на европейските жители и най-много – приобщаването на хората с увреждания.
13
"Факт е напредъкът в нашето председателство по редица законодателни досиета, в това число и по Директивата за командироване на служащи ", сподели Бойко Борисов и уточни почнала работа за преобразяване на Европейския учебен срок за съгласуваност на икономическите политики и политиките по заетостта в съществена рамка за приложението на Социалния дирек.
13
"Без съответно финансиране резултатите от приложението на Стълба няма да са по този начин осезаеми, както ни се желае. Неслучайно приоритет за българското председателство е и общественото измерение на Многогодишната финансова рамка ", съобщи още българският министър-председател. Той акцентира, че идващият европейски бюджет, макар отражението на Брекзит върху него, би трябвало да дава отговор на високите цели европейските страни в икономическата, обществената и екологичната сфера, което е мотив в интерес на образуването на мощни Социален фонд и Кохезионен фонд.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР