Европа трябва да продължи да укрепва съпротивата в Украйна. Това

...
Европа трябва да продължи да укрепва съпротивата в Украйна. Това
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: Европа трябва да продължи да укрепва съпротивата в Украйна

Европа би трябвало да продължи да укрепва съпротивата в Украйна. Това беше ясното обръщение на ръководителя на Европейската комисия Урсула фон Дер Лайен в Давос.Там тя се срещна с президента на Украйна Володимир Зеленски. За това обаче е необходимо финансиране, а Унгария към момента блокира 50 милиарда евро дълготрайна помощ. В диалог с Euronews фон дер Лайен изясни, че към момента се надява 27-те страни членки да реализират единодушие.

 
Това е тежка работа. Обсъдихме доста разнообразни въпроси. За мен е доста значимо. Моят персонален приоритет е да реализираме съглашение с всички 27 членки. А в случай че това не е допустимо, ние сме подготвени и за съглашение до 26.
Урсула фон дер Лайен, ръководител на Европейската комисия

 

Също по този начин в ръководителят на Европейската комисия се срещна с премиера на Китай Ли Цян. Те обсъдиха възходящите търговски несъответствия. Понастоящем блокът има търговски недостиг с Китай в размер на близо 400 милиарда евро. 

„ С китайското ръководство, разисках комерсиалните въпроси на Европейския съюз и правилото за унищожаване на риска. Да не се разединяваме е много важно. Има и тематики, по които си сътрудничим, като да вземем за пример битката с изменението на климата, само че сме доста ясни и откровени във връзка с комерсиалните несъответствия, които имаме с Китай, и че китайското управление би трябвало да направи нещо по въпроса “. Тя го дефинира като най-големия риск за международния ред в следвоенната ера.

По време на речта си в Давос ръководителят на Европейската комисия уточни също, че се намираме в ера, в която спорът и борбата се наслагват. Тя го дефинира като най-големия риск за международния ред в следвоенната ера.

„ 2024 година би трябвало да бъде решаваща за Украйна и пълномащабната инвазия на Русия. Това сподели президентът Володимир Зеленски тук, на годишната среща на Световния стопански конгрес. Според него в предишното всякога, когато страната му е желала повече оръжия и наказания, повече поддръжка и повече ограничения против Русия -  на Украйна ѝ е било казвано да не ескалира обстановката. Но, по думите му, сходна ескалация е щяла да даде на Русия някои уроци. Той сподели още, че заканите на Москва са се оказали един блъф.

Тук, в Давос, Володимир Зеленски към този момент организира редица срещи, а главното му обръщение е светът да постави завършек на войната със обективен и постоянен мир. И прикани съдружниците да бъдат част от това “, предава Саша Вакулина, специфичен делегат на Euronews в Давос.

„ Може ли замразяването на войната в Украйна да бъде и нейният край? Не желая да се помирявам с това, че всеки замразен спор в последна сметка се разпалва още веднъж. След 2014 година имаше опити за заледяване на войната в Донбас. Имаше авторитетни гаранти, като канцлера на Германия и президентът на Франция. Но Путин е див звяр, който не се задоволява със замразени артикули “, сподели Зеленски.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР