Европа трябва да повиши способността си да произвежда и да

...
Европа трябва да повиши способността си да произвежда и да
Коментари Харесай

Денков: Европа трябва да повиши способността си да произвежда

Европа би трябвало да увеличи способността си да създава и да има всичко, което е значимо. Това заяви министър председателят Николай Денков пред публицисти в Брюксел, съобщи кореспондент на " Фокус ".

Той изясни, че на срещите е имало 3 съществени тематики. 

" Това, което Европа ясно осъзнава, след рецесиите от Ковид и войната, че би трябвало да увеличи способността си да създава и да има всичко, което е значимо, с цел да може, в случай че настъпи рецесия незабавно да реагира. Покрай това съумях да употребявам случая да слага въпроса и за розовото масло. Проблемът е, когато обсъждаме, че нещо е нездравословно постоянно трябва да споделяме какво е веществото, само че и каква е неговата централизация. Помолих по-внимателно да се огледа този текст, тъй като в този тип той не е задоволително изчерпателен ", сподели Денков.

Той изясни, че във връзка с миграцията има доста сериозен нов акцент, обвързван, че би трябвало да се направи всичко допустимо да се задържат мигрантите в страните, от които идват, отвън Европейски Съюз.

" Споразумението с Турция, колкото и компликации да имаше с него, в последна сметка свърши работа и прави работа. Така че концепцията е Европейски Съюз да подписа такива съглашения с други страни ", пояси министър председателят.

По думите му във връзка с Украйна би трябвало към този момент да се мисли за фондове, които да бъдат по-дългосрочни.

" Европа би трябвало да намерения съществено за събирането на задоволително амуниции и повдигане на потенциала, което визира българската войска и българската военна индустрия. Тези вложения, които ще се вършат за повишение на потенциала, част от тях биха могли да бъдат в България, в случай че ние сме дейни. Министърът на защитата Тагарев и министърът на стопанската система Богданов ще работят по тази тематика ", разяснява Денков.

По отношение на Шенген министър председателят разяснява, че срещите му с Марк Рюте и Нихамер са били ориентирани към това по какъв начин да работим с техните общества, с цел да спечелим доверието.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР