Европа трябва да има ясна и единна политика за начина,

...
Европа трябва да има ясна и единна политика за начина,
Коментари Харесай

Иван Демерджиев поиска единна политика за външните граници на Европа

Европа би трябвало да има ясна и единна политика за метода, по който да опазва външните си граници. Това уточни вътрешният министър Иван Демерджиев, представен от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи, по време на интернационална конференция в София на тематика „ Ефективно ръководство на външните граници на Европейски Съюз “.

По думите на Демерджиев защитата на външните граници е обща отговорност, която следва да бъде осъзната и поета от всяка страна членка.

Фокус на форума, който се организира през днешния ден в София и е проведен от Министерство на вътрешните работи, е подложен върху отбраната на външните граници на Европейски Съюз като основен приоритет за попречване на увеличаващата се незаконна миграция, вторичните придвижвания и наред с това - битката с контрабандата на мигранти.

В конференцията взе участие министърът на вътрешните работи на Румъния Лучиан Николае Боде. Видеообръщение към делегатите насочи министърът на вътрешните работи на Италия Матео Пиантедози. В събитието се включиха 63-ма участници, представители на 25 страни членки на Европейски Съюз и асоциирани към Шенген страни, организациите Фронтекс, Европол и EU-Lisa.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР