Европа трябва да демонстрира ангажираността си с този въпрос, който

...
Европа трябва да демонстрира ангажираността си с този въпрос, който
Коментари Харесай

Борел призова военноморските сили на европейските страни да патрулират в Тайванския проток

Европа би трябвало " да показва ангажираността си с този въпрос, който ни визира в стопански, търговски и софтуерен проект ", написа Борел за " Журнал дю диманш ". " По тази причина приканвам военноморските сили на европейските страни да патрулират в Тайванския пролив, с цел да покажат привързаността на Европа към свободата на корабоплаването в тази зона, която е безусловно основна ", се споделя в публикацията на високопоставения европейски представител.

" Тайван е от основно значение за Европа ", съобщи Борел във вторник, при започване на спор в Европейския парламент, отдаден на Китай.

" Става дума за най-стратегическия пролив в света, изключително що се отнася до търговията: би трябвало да присъстваме там чрез интервенции по свободно мореплаване ", посочи Борел. " Тайван безспорно е част от нашия стратегически периметър за гарантиране на мира и за отбрана на ползите ни ", сподели още той.

Китай възприема Тайван като своя територия и не изключва използването на мощ, с цел да откри надзор върху самоуправляващия се остров, отбелязва Франс прес.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР