Европа си поставя за цел да обучи един милион души

...
Европа си поставя за цел да обучи един милион души
Коментари Харесай

Европа започва мащабен проект за обучение на 1 милион души в дълбоките технологии

Европа си слага за цел да образова един милион души в региона на дълбоките технологии в границите на 3 години. Иновациите в региона на дълбоките технологии са авангардни софтуерни решения, които съчетават науката и инженерството в биологичната и цифровата сфера. Те съставляват провокации, които изискват продължителни проучвания и огромни финансови разноски преди сполучливата комерсиализация. Те са незаменими при изработването на решения за най-належащите световни провокации – „ зеленият “ и цифровият преход.

Инициатор на подготовката на фрагменти в тази област е Европейският институт за нововъведения и технологии /ЕIT/, който разгласи началото на пионерската стратегия Deep Tech Talent Initiative, посредством която ще стане образованието. Европейският институт кани и сътрудници, които да се причислят към неговите старания, с цел да влагат в бъдещите европейски гении. В Европа се усеща неналичието на специалисти и квалифицирана работна мощ в границите на тези технологии.

EIT желае да преодолее празнината, в сходство с Новата европейска стратегия за нововъведения на Европейската комисия, като да обезпечи мощен набор от гении в дълбоките технологии във всички страни членки.  Като най-голямата иновационна екосистема в Европа, EIT е в положение да активизира своята мрежа от над 3 400 сътрудници и над 70 центъра в цяла Европа за създаване на най-съвременни просветителни стратегии за дълбоки технологии. Инициативата освен ще обезпечи образование на квалифицирана работна мощ, само че и ще задържи компании с висок напредък и дейни в областите на дълбоките технологии, с цел да поддържат и уголемяват активността си в Европа.

Новата стратегия ще бъде отворена за всички европейски гении от всички просветителни равнища -  от възпитаници в междинното учебно заведение до студенти във висши образователни заведения, експерти и бизнесмени, както и всички структури за обучение и образование. Тя ще има необикновен фокус и тласъци, осигуряващи мощно присъединяване на дамите, както и на страните с по-нисък потенциал за нововъведения. Инициативата започва на 11 октомври на срещата на върха на EIT в Брюксел – кулминационната точка на поредицата водещи събития на EIT, INNOVEIT WEEKS. „ Инициативата ще подсигурява, че Европа е в авангарда на световните авангардни софтуерни достижения и аз предизвиквам всички европейски заинтригувани страни в дълбоките технологии, от преподаватели и работодатели до държави-членки, да я поддържат “, съобщи еврокомисарят по нововъведенията Мария Габриел.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР