Европа ще търси спиране на руските енергийни доставки – на

...
Европа ще търси спиране на руските енергийни доставки – на
Коментари Харесай

Руслан Стефанов: Русия ще загуби повече от Европа от спирането на газовите доставки

" Европа ще търси прекъсване на съветските енергийни доставки – на въглища, петрол и газ. На Европа е ясно, че с тези средства финансира продължаващата съветска експанзия в Украйна. Режимът в Кремъл ще загуби тези доходи, по тази причина се тъче общоприета дезинформационна акция, употребявайки страховете на хората в Европа. "

Това съобщи пред БНР икономистът Руслан Стефанов от Центъра за проучване на демокрацията.

Според него " надали можем да твърдим, че тези наказания ще обиден повече Европа, в сравнение с Русия ".

" Става въпрос за обикновена игра на думи, която Русия продължава да води, в това число със своите помагачи в Европа, какъвто безспорно е Виктор Орбан ", добави икономистът.

" Европа ще може и евентуално ще спре доставките на съветски петрол в околните 3-4 месеца и това няма да има драматичен резултат ", уточни още той.

Русия ще загуби доста повече при прекъсването на газовите доставки, в сравнение с Европа, счита Стефанов.

" При нефта, който е световен пазар, те ще могат да намерят други консуматори, само че при газа няма да могат. "

" Макар че за Европа това би било сериозен потрес, всички го обявиха, немските политици приготвят немската промишленост, че може да има подобен потрес, изключително тази зима, само че след 2024-2025 година, когато се чака да проработят терминалите за полутечен газ в Германия, този потрес ще бъде преодолян. Става въпрос за кратковременен потрес ", посочи анализаторът.

На страховете на европейската промишленост би трябвало да се гледа съществено, огромният боязън на Европа е, че може да няма задоволително газ за производствата, които не могат да спрат, разясни той. По думите му обаче страховете са " съществено пресилени ".

" Много страни в Европа избраха съветското синьо гориво като преходно за европейския енергиен преход – нещо, което всички регистрират като явна неточност ", разяснява Руслан Стефанов
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР