Европа ще се маже с лековити уникални български кремове със

...
Европа ще се маже с лековити уникални български кремове със
Коментари Харесай

Лекуваме Европа с български кремове от това градинско животно

Европа ще се маже с лековити неповторими български кремове със слуз от охлюви. 

Създателката им е вписана в Златната книга на патентното ни ведомство предходната година. Това оповестиха от институцията през вчерашния ден на деня на интелектуалната благосъстоятелност.

Продуктът от култивиран охлюви се употребява като дейна съставна част във фармацевтиката и козметиката и има лековит резултат. Мазилата имат сполучливо осъществен пазар, акцентираха от патентното ведомство. И прецизираха, че има доста патенти за разнообразни други артикули, само че не всички съумяват да се осъществят и да намерят консуматори.

Най-много поръчки за патенти има от региона на електрониката и електротехниката, а на второ място се подрежда фармацията с биотехнологиите, заяви ръководителят на ведомството проф. Владя Борисова.

Дамите имат 23,4 на 100 дял от всички заявители за патенти. Най-много са компаниите, поискали патент, следвани от физически лица и университети.

За предходната година има общо 179 заявки и са издадени 90 патента с деяние у нас. Подават се и доста документи до Европейското патентно ведомство, като по този индикатор страната ни изпреварва Румъния и Хърватия, сподели още проф. Борисова.

До момента в Европа има приети и предпазени 54 български виновност, 10 хранителни продукта и 12 типа спиртни питиета, главно ракии, прецизираха от ведомството.

От 1 март с една поръчка ще се получава патент, който ще важи по едно и също време в 17 страни от Европейския съюз, разгласи още проф. Борисова.

Сред страните са Франция, Испания, Италия, Германия, като се чака да се причислят още страни, акцентира проф. Борисова, съобщи " Телеграф ".

По този метод единствено с едно подаване на документи за патент даден артикул ще има протекция в страните в Европейски Съюз. Предимство е също, че патентоването ще става по-бързо и по-евтино. 

От 1 юни ще проработи и обединен патентен съд, в който делата за предпазени наименования ще се гледат от адвокати с техническа подготовка, изясни проф. Борисова. Тя добави, че ще има компании, които ще получат финансово подкрепяне за своето патентоване посредством специфични ваучери през фонда за дребни и междинни предприятия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР