Европа ще понесе загуби в размер от около 10 млрд.

...
Европа ще понесе загуби в размер от около 10 млрд.
Коментари Харесай

Европа ще загуби 10 млрд. долара в случай на прекратяване на експорта на петрол от Иран

Европа ще понесе загуби в размер от към 10 милиарда $ при положение на преустановяване на експорта на нефт от Иран, оповестява посланикът на Австрия в Техеран Щефан Шулц.
В изявление по време на среща на представителите на задграничния бизнес, състояла се в Иран в понеделник австрийският дипломат е декларирал, че Европейски Съюз е заинтригуван от поддържането на връзки с Иран и продължение на покупката на нефт от страната, защото при положение на цялостно преустановяване на експорта на нефт от страната, Европа ще понесе изгубил в размер на към 10 милиарда $, цитира Прайм иранската организация.
Според юлския отчет на Международната организация по енергетика (МАЕ), експортът на нефт от Иран през юни е понижен с 230 хиляди барела дневно, защото европейските покупки са спаднали с 50 %.
Според мнението на Шулц, Иран е потвърдил, че има ясна тактика във връзка с излизането на Съединени американски щати от Цялостния общ проект за деяние. Иран и шестте страни интернационалните медиатори (Русия, Съединени американски щати, Англия, Китай, Франция и Германия) през 2015 година реализираха историческо съглашение за споразумяване на многогодишните проблеми във връзка с иранската нуклеарна стратегия, като за случая бе признат Цялостен общ проект за деяние, осъществяването на който смъква от страната икономическите и финансови наказания на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, Съединени американски щати и Европейски Съюз. През месец май обаче президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи, че Вашингтон излиза от съглашението с Иран и вкарва още веднъж наказания. В тази връзка той прикани преустановяване на покупката на ирански нефт към 4 ноември и заплаши попадане под глобите на всички компании, работещи с Иран. Европейски Съюз не закъсня е предприе защитни законови ограничения.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР