Европа се сплоти, когато беше най-важно, заяви Урсула фон дер

...
Европа се сплоти, когато беше най-важно, заяви Урсула фон дер
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен: Европа се обедини, когато това беше най-важно #Давос 2023

" Европа се сплоти, когато беше най-важно ", съобщи Урсула фон дер Лайен в особено послание на Световния стопански конгрес в Давос, Швейцария.

Във встъпителните си думи ръководителят на Европейската комисия похвали украинския народ за неговата " морална и физическа храброст " в изискванията на продължаващата съветска инвазия в Украйна.

 
През миналата година вашата страна развълнува света и въодушеви цяла Европа. И мога да ви уверя, че Европа постоянно ще бъде с вас
Председателят също по този начин удостовери известието на Европейската комисия от понеделник, че дава финансова поддръжка в размер на 3 милиарда евро, която ще бъде част от пакета за поддръжка на Украйна в размер на 18 милиарда евро през 2023 година Тази сума ще подкрепи подпомагането на лечебни заведения и учебни заведения, както и изплащането на заплати и пенсии.

 

Очавква се Европейският съюз да показа огромен промишлен проект за чисти технологии, който освен би трябвало да резервира водещата роля на континента в построяването на по-екологично бъдеще, само че и да подсигурява икономическото му оцеляване, защото е изправен пред провокациите на Китай и Съединени американски щати.

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен показа очертанията на своя " Индустриален проект за зелена договорка " , който ще улесни доста прокарването на дотации за зелени промишлености и обединяването на планове в целия Европейски Съюз, които ще бъдат подкрепени с огромно финансиране, защото Европейски Съюз преследва задачата да бъде безпристрастен във връзка с климата до 2050 година

Фон дер Лайен употребява речта си на Световния стопански конгрес в Давос , с цел да съобщи, че с изключение на да подхранва личната си промишленост, блокът от 27 страни ще се опълчи доста по-силно на нелоялните търговски практики, в случай че те идват от Вашингтон или, което е по-важно, от Пекин.

И защото се пробва да се освободи от несъразмерната си енергийна взаимозависимост от Русия, откогато преди съвсем година стартира войната в Украйна, Европейски Съюз не желае да стане толкоз подвластен от Китай във връзка с редкоземните материали, които са от решаващо значение за развиването на акумулаторните акумулатори, водородната и вятърната сила.

 

> До петък, 20 януари, интернационалните водачи и представители на гражданското общество ще разискват главните провокации пред света под мотото " Сътрудничество в един фрагментиран свят ".

> Журналистите на Euronews Саша Вакулина, Мийб Мак Махон, Фотейни Дулгакери и Дейвид Уолш са на мястото на събитието

> Днес: първата дама на Украйна Олена Зеленска, ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, английският артист Идрис Елба и министър-председателят на Финландия Сана Марин са измежду присъстващите, дружно с повече от 50 държавни и държавни ръководители.

 
 Switzerland Davos Forum 23017386673361 Първата дама на Украйна Oлена Зеленска произнася тирада на Световния стопански конгрес в Давос, Швейцария, вторник, 17 януари 2023 година Снимка: AP
С наближаването на годишнината от войната в Украйна първата дама на Украйна насочи нападки към Русия, като съобщи, че родителите със сълзи на очи гледат по какъв начин лекарите се пробват да спасят децата им, че фермерите се опасяват да се върнат на полетата си, цялостни с мини, и че " не можем да позволим да се случи нов Чернобил ".

В речта си във вторник на Световния стопански конгрес в швейцарския град Давос Олена Зеленска също по този начин укори държавните водачи и корпоративните ръководители, че не постоянно употребяват въздействието си, с цел да създадат задоволително.

Тъй като войната покачва инфлацията и уголемява продоволствената неустановеност в разрастващите се страни, тя назовава " засегнатост за човечеството и човешката природа да има всеобщ апетит " .Според нея войната може да се разшири отвън границите на Украйна и да задълбочи рецесиите, само че " единството е това, което връща мира " .Зеленска споделя, че е донесла писма от украинското управление до Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и до китайския президент Си Дзинпин .
 Belgium EU Energy 22346411549392 Изпълнителен шеф на Международната организация по енергетика Фатих Бирол. Снимка: AP
Ръководителят на Международната организация по енергетика твърди, че нахлуването на Русия в Украйна е подтикнало нова поддръжка за възобновимата сила, защото терзанията за сигурността на доставките се причисляват към опасенията за околната среда.

Но изпълнителният шеф на МАЕ Фатих Бирол , съобщи че вложенията в чиста сила към момента изостават от нужното.

Според него спирането на доставките на нефт и природен газ от Русия значи, че " най-големият мотор на растежа на възобновимата сила през днешния ден е енергийната сигурност, тъй като локалните възобновими енергийни източници са силата на мира ".Бирол показва като прогрес прекосяването към коли, задвижвани с акумулатори, като споделя, че през 2019 година те са били единствено 3 на всеки 100 продадени автомобила, само че през предходната година са достигнали 13%. Според него до 2030 година всеки втори автомобил на огромните пазари ще бъде електрически.

Той приветства държавната поддръжка, като да вземем за пример Закона за понижаване на инфлацията в Съединени американски щати и задачите на Европейски Съюз " Fit for 55 " , само че предизвести, че напъните на богатите страни няма да са задоволителни, в случай че разрастващите се страни не могат да си разрешат прекосяването към енергийни източници, които отделят по-малко въглероден диоксид, изменящ климата.Според Бирол сега на всеки 1 $ вложения в чиста сила се падат 1,50 $ вложения в изкопаеми горива: " Ако желаеме да реализираме задачата си, съотношението би трябвало да бъде едно към девет. "
 Switzerland Davos Forum 23017293831499 (1) Президентът на Полша Анджей Дуда участва на сесия на Световния стопански конгрес в Давос, Швейцария, вторник, 17 януари 2023 година Снимка: AP
Полският президент Анджей Дуда предвижда, че един ден немското държавно управление ще се съгласи да изпрати мощни танкове " Леопард " в Украйна, като се базира на участието на Германия в НАТО и на възходящата социална поддръжка за украинците, обсадени от войната с Русия.Полският водач се пошегува по време на полемика на Световния стопански конгрес в Давос във вторник: " Не споделяме, че Украйна ще завоюва тази война, споделяме, че Украйна няма да загуби тази война ", преди да се засмее.Литовският му сътрудник Гитанас Науседа бързо отговори: " Украйна ще завоюва тази война. "

 
 Switzerland Davos Forum 23017294376360 Президентът на Литва Гитанас Науседа на сесия на Световния стопански конгрес в Давос, Швейцария, вторник, 17 януари 2023 година Снимка: AP
Почти година след началото на войната украинският президент Володимир Зеленски упорства за повече доставки на западно оръжие като танкове и системи за противовъздушна защита.Дуда съобщи, че е " значим миг ", че членове на НАТО, като Англия, са дали обещание да изпратят съвременни танкове на Украйна, което може да повлияе на мисленето на държавното управление на канцлера Олаф Шолц. Шолц, който ще приказва в Давос в сряда, съобщи, че Германия ще " преценя деликатно всяка стъпка " и ще се съветва със съдружниците си по отношение на по-нататъшните доставки на оръжие за Украйна.

Дуда сподели също, че немското публично мнение става " все по-силно и по-силно и по-силно " в интерес на Украйна, и се надява това да докара до " доста нужното решение " за изпращане на танкове в Украйна.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР