Европа се готви в сряда да изстреля спътника "Сентинел 3В",

...
Европа се готви в сряда да изстреля спътника "Сентинел 3В",
Коментари Харесай

Европа ще изстреля спътник за наблюдение на океаните

Европа се готви в сряда да изстреля спътника "Сентинел 3В ", който ще даде данни за океанското ниво, цвета на океаните, океанския лед и температурите на повърхността на океаните и сушата, заяви Франс прес.

Новият сателит ще се причисли към своя брат близнак "Сентинел 3А ", който бе изстрелян през февруари 2016 година и от този момент орбитира към Земята на височина 815 км. Те са част от групата спътници "Сентинел " в границите на амбициозната стратегия "Коперник " на Европейски Съюз за наблюдения на Земята.

Това ще е седмият сателит "Сентинел ", изведен в орбита от април 2014 година

С размери и маса (1250 кг), които са сравними с тези на дребен автомобил, "Сентинел 3В " ще бъде изстрелян с съветска ракета "Рокот " от космодрума Плесецк в северната част на Русия.

Програмата "Коперник " цели да обезпечи на Европа самостоятелни благоприятни условия за наблюдения на Земята. Снабдени с усъвършенствани радари, двата спътника "Сентинел 1 " изпращат дневни и нощни фотоси на Земята, без значение какви са метеорологичните условия. Двата спътника "Сентинел 2 " имат за задача да следят сушата и бреговете. Спътникът "Сентинел 5Р " пък следи химичния състав на земната атмосфера от октомври 2017 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР