Европа се готви да въведе още мерки за регулация на

...
Европа се готви да въведе още мерки за регулация на
Коментари Харесай

Европа подготвя нови мерки за регулация на биткойна

Европа се готви да вкара още ограничения за регулация на биткойна, в това число и възбрана на анонимната борсова търговия с криптовалутата. Френският министър на финансите Бруно льо Мер има поддръжката за тази самодейност на Италия, а сходни позиции показват и Англия и Германия, оповестяват организация Блумбърг и БГНЕС.

Европарламентът към този момент забрани анонимните интервенции с криптопари на комерсиалните платформи в интернет, а също по този начин и заплащанията по дебитни карти. Сега платформите, на които се търгуват биткойните, би трябвало да разпознават потребителите – след година и половина тази норма би трябвало да бъде въведена от всички страни в Европейски Съюз.

По-рано Европейското ръководство за контрол на пазара на скъпи бумаги (ESMA) предизвести емитентите и вложителите за огромните опасности от ICO (Initial Coin Offering – първично издаване на криптовалути), които не се контролират, а цената на криптовалутите е нестабилна.

В множеството страни оборотът на криптовалути не се контролира, а продажбата им не се полза с Данък добавена стойност, излиза наяве от отчет на KPMG. В Германия от 2013 година националният финансов регулатор преглежда биткойните като частни пари, които могат да се таксуват с налог върху капитала. В Русия Централната банка и Росфинмониторинг неведнъж са квалифицирали интервенциите с криптовалути като съмнителни, базирайки се на законодателството за битка с прането на пари и финансирането на тероризма, припомня KPMG. Централната банка работа върху поръчението на президента за контролиране на криптовалутите, оповестява „ Ведомости “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР