Европа се бори с тълпите от туристи и пренаселеността от

...
Европа се бори с тълпите от туристи и пренаселеността от
Коментари Харесай

Живописни френски градове ограничават броя на туристите

Европа се бори с тълпите от туристи и пренаселеността от години.

Франция също е част от тази война, като страната вкарва квоти и системи за резервации в някои от най-популярните места в провинцията.

Новите разпореждания, които варират според от дестинацията, са въведени поради известия от няколко региона за нанесени вреди на локалните растения и скотски свят, както поради обща претъпканост след относително тихите интервали по време на пандемията от COVID-19.

В Марсилия, да вземем за пример, тази година са в действие квоти и система за резервации за посещаване на Кало дьо Сюжетом. Резервациите ще бъдат лимитирани до 500 души дневно - доста по-малко от нормалните 3000 души, които нормално идват всекидневно.
View this post on Instagram
A post shared by Emi Chou (@keirayane)

„ След забележителния си триумф през лятото на 2020 година, Кало дьо Сюжетом беше жертва на претъпканост през юли и август “, показват от туристическата работа. „ Това поврежда флората и фауната, които са предпазени в парка. За да се борим против това събитие, стартираме система за ежедневни резервации. “

Освен това 50 подготвени сезонни служащи ще бъдат ситуирани на най-натоварените места в Марсилия, в това число Calanques, за ръководство на потоците, пренасочване на посетителите към по-рядко посещаваните места и даване на информация за положителни практики за запазване на околната среда.

От своя страна, Регион Суд, включващ известните региони на Прованс, Алпите и Лазурния бряг, употребява технология за надзор на тълпите, като си партнира с приложението Waze предходната година, с цел да ръководи трафика по време на пиковите часове. Инициативата е възприета и от нормандския Мон Сен Мишел, оповестява France 24.

„ Твърде доста хора са на едно и също място едновременно, когато наоколо има и други превъзходни места за разкриване “, споделя Лоик Човелон, общоприет управител на туристическия ръб на Прованс-Алпи-Лазурен бряг. „ Цялата ни новаторска система е проектирана да позволява тези проблеми и ние намерихме точните сътрудници в точното време: Waze и CI-Media. “

А в Корсика са въведени дневни квоти за запазване на околната среда, в това число за островите Лавеци, долината Рестоника и Иглите на Бавела, съгласно Skift. От посетителите се изисква да създадат предварителна резервация с преимущество за локалните поданици.
View this post on Instagram
A post shared by Zonza Santa Lucia Tourisme (@zonzasantaluciatourisme)

Франция не е единствената страна в Европа, която подхваща стъпки за отбягване на пренаселеността. По-рано този месец Венеция разгласи нова туристическа такса за еднодневни екскурзии, която ще бъде въведена през януари 2023 г.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР