Европа се бори с последиците от горещото и сухо време,

...
Европа се бори с последиците от горещото и сухо време,
Коментари Харесай

Ново лято на суша и пожари в Европа

Европа се бори с последствията от горещото и изсъхнало време, което провокира горски пожари в доста райони. Юни беше най-горещият месец, регистриран през последните 174 години, като юли наподобява е на път да счупи този връх.

По-долу е даден лист с най-новите пожари и предизвестия, свързани с жегата, издадени в Европа.

ХЪРВАТИЯ
Във вторник пламъците, най-популярната туристическа дестинация в Хърватия, защото мощните ветрове попречиха на разполагането на самолети. Пожарът беше овладян в сряда.
ФРАНЦИЯ
Повече от 300 пожарникари се бориха да овладеят, до момента в който още няколко пожара избухнаха в югозападна Франция, а южният департамент Буш-дю-Рон беше подложен под " алена паника ".
ГЪРЦИЯ
Пожарната работа заяви в сряда, че през последните 24 часа. Засилени от мощни ветрове и температури над 40 градуса по Целзий, пожарите убиха двама души в крайбрежната зона на Магнезия, северно от Атина, в сряда и постановиха нова вълна от евакуации. Пожарите, горящи от 19 юли на остров Родос,. Хиляди туристи бяха върнати вкъщи със аероплан, а туроператорите анулираха идни пътувания.
ИТАЛИЯ
Италианските пожарникари се бориха с близо 1400 пожара сред неделя и вторник, в това число 650 в Сицилия и 390 в Калабрия. Т, Сицилия. Друг 98-годишен мъж беше погубен, откакто пожар погълна дома му в Калабрия. Температурата в някои региони в източна Сицилия се повиши до 47 градуса по Целзий (116,6 по Фаренхайт) в неделя, покрай върха за Европа от 48,8 по Целзий от преди две години.
ПОРТУГАЛИЯ
Пламъци обгърнаха естествен парк покрай в Южна Португалия, като мощните ветрове усложниха напъните за потушаването им. Пожарът е овладян в сряда, оповестиха управляващите. Континенталната част на Португалия е изправена пред необятно публикувана суша, като към 90% от страната е наранена.
ИСПАНИЯ
Стотици селяни бяха евакуирани, защото горски пожар избухна в центъра на остров Гран Канария във вторник, опустошавайки 400 хектара гори, преди да бъде нормализиран рано в четвъртък. На прилежащия остров Ла Палма и изгори 2900 хектара земя сред 15-19 юли. Страната претърпява нескончаем интервал на суша, като първите четири месеца на 2023 година са най-сухите в историята.
ШВЕЙЦАРИЯ
Повече от 200 души бяха евакуирани заради пожар в залесения скат на планина в Бич в кантона Вале покрай италианската граница. Пожарът избухна на 17 юли и обстановката беше " постоянна " към 22 юли, споделиха публични лица.
ТУРЦИЯ
Горски пожар изпепели 120 хектара гори във вторник. Държавната болница в Кемер беше евакуирана като защитна мярка и шестима души бяха приети в болница заради поемане на пушек.  Европейски Съюз дава сериозна помощ за  битката с пожарите в Средиземноморието
Европейски Съюз дава сериозна помощ за  битката с пожарите в Средиземноморието

Изпратени са 490 пожарникари и 7 противопожарни самолета в разнообразни региони на Гърция
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР