Европа рискува да бъде подчинена от Китай и САЩ, ако

...
Европа рискува да бъде подчинена от Китай и САЩ, ако
Коментари Харесай

Макрон предупреди: Европа може да бъде покорена от САЩ и Китай

Европа рискува да бъде подчинена от Китай и Съединени американски щати, в случай че не стане по-суверенна и демократична . Това предизвести френският президент Еманюел Макрон нощес в тирада, алегорично изнесена на Акропола в гръцката столица Атина, където античните гърци преди към 2500 години дадоха началото на демокрацията, като акцентира мащаба на упоритостта си да реформира Европейския съюз , отбелязва " Ройтерс ".

Макрон, който е неприкрит еврофил, посочи, че Старият континент ще погине без радикална промяна на ръководството му .

" За да не бъдем ръководени от по-големи сили като китайците и американците, имам вяра в един европейски суверенитет, който ни разрешава да се браним и да съществуваме ", разяснява Макрон на Акропола.

Избраният преди четири месеца 39-годишен държавен глава на Франция желае да се направи гигантска стъпка в европейското съдействие, която в стопански проект да даде на еврозоната неин личен бюджет, финансов министър и парламент .

Според Макрон едни по-демократични институции ще оказват помощ да се реагира на популистката вълна, която издига крайнодесни водачи като Марин льо Пен, победена от Макрон във втория тур на френските президентски избори, и подхрани акцията за Брекзита във Англия.

Той разгласи, че ще разкрие пътна карта за Европейски Съюз след няколко седмици, след парламентарните избори в Германия на 24 септември.

Макрон прикани европейските водачи да се договорят до края на годината за основаване на обществени диспути през първата половина на 2018 година, на които жителите да разискват своите визии за Европейски Съюз .

" Не желая един нов европейски контракт да се разисква на закрити врата, в коридорите на Брюксел, Берлин или Париж ", посочи той.

По думите на френския президент, тези диспути щели да оказват помощ да се положат основите на Европа за идващите 10-15 години.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР