Европа раздава парични стимули в борбара срещу мръсния въздух. Plovdiv24.bg

...
Европа раздава парични стимули в борбара срещу мръсния въздух. Plovdiv24.bg
Коментари Харесай

Ето как стимулират борбата с мръсния въздух в Европа

Европа раздава парични тласъци в борбара против мръсния въздух. Plovdiv24.bg разгласява някои от практиките и самодейностите, които се употребяват от държавни управления и общини в Европейски Съюз за понижаване излъчванията на прахови частици от битово отопление. 
Така да вземем за пример в Дания се дава финансиране от 530 евро на домакинство за замяната на остаряла горивна апаратура, създадена преди 1980 година с нова, която да дава отговор на актуалните емисионни стандарти.

В Германия се дава финансиране от 2 000 евро на домакинство за закупуването на печка на пелети и 2 500 евро, когато се комбинира с слагането на слънчеви панели. 
Във Англия пък е въведена характерна цена от 12.2p (0,15 Евро) за киловатчас употребена електрическа енергия, когато семействата употребяват печки на пелети за своето отопление.

Европейският опит е разказан и включен като вероятен за града под тепетата образец в Проекта на програмата за възстановяване качеството на атмосферния въздух на територията на Община Пловдив и Плана за деяние към същата за интервала 2018 - 2023 година, пуснат за публично разглеждане от Общината. 
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР