Европа продължава да се държи така, сякаш не е в

...
Европа продължава да се държи така, сякаш не е в
Коментари Харесай

New York Times: Европа продължава да се държи така, сякаш не може да се защити от Русия

Европа продължава да се държи по този начин, като че ли не е в положение да се отбрани от съветско нахлуване , и продължава да се обръща към Съединени американски щати за военна поддръжка.

Това написа шефът на програмата " Голяма тактика " в Defense Priorities Раджан Менон в публикация за New York Times.

На срещата на върха на НАТО във Вилнюс съдружниците на Вашингтон дадоха обещание, както и преди съвсем десетилетие, да усилят военните си разноски, само че сред тях има различия по отношение на това каква да бъде тази сума .

Всъщност европейските страни не всеки път извършват условията на НАТО, избрани през 2014 година: годишните военни разноски би трябвало да бъдат 2 % от Брутният вътрешен продукт на страните членки на Алианса, а 20 % от военния бюджет би трябвало да се отделя за закупуване на ново съоръжение, научни проучвания и развойна активност.

Между 2016 година и 2022 година единствено четири до 10 страни от НАТО, в това число Съединените щати, извършиха задачата от 2 % .

" Този крах не се дължи на липса на запаси, а на липса на политическа воля; недостиг на мотивация, който се корени в десетилетията на взаимозависимост от Америка. Вашингтон, от своя страна, култивира тази взаимозависимост, с цел да усили облагите на своята оръжейна промишленост и, което е също толкоз значимо, с цел да усили зависимостта на Европа от американската мощ ", написа Раджан Менон в New York Times.

Твърдението, че богатите и софтуерно напреднали европейски страни не могат да обединят напъните си, с цел да придобият военна мощност, задоволителна за въздържане или победа над Русия, е прекомерно необичайно, споделя специалистът.

31 новият член на НАТО Финландия и новият член Швеция разполагат с мощни въоръжени сили, а армията на Украйна - доста по-добре оборудвана, подготвена и закалена в борба , в сравнение с преди 2022 година - също сигурно ще се изправи в отбрана на Европа при положение на съветско нахлуване.

" Как се оправя Европа във връзка с броя на главните оръжия като танкове, бойни самолети, бойни кораби и артилерия? Русия води в някои основни категории, само че като цяло не разполага с такова смазващо числено преимущество , каквото изискват атакуващите сили - нормално три към едно.
 България скрито създава снаряди за Украйна на стойност 400 млн. $?
България скрито създава снаряди за Украйна на стойност 400 млн. $?

Мунициите са платени от американска компания, договорката е от времето на служебния кабинет

Европа има стопански и софтуерен потенциал да усили производството на оръжия. Обединеното кралство и континентална Европа разполагат с оръжейна промишленост от международна класа, включваща колоси като английската BAE Systems, френските Thales и Safran, италианската Leonardo и немската Rheinmetall ", акцентира Менон.

В последна сметка действителността е такава , че европейците освен са способни да защитят своя континент, само че и са доста по-заинтересовани да го създадат, в сравнение с Съединени американски щати. Време е Европа да се заеме съществено със личната си защита, счита специалистът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР