Европа предупреждава за епидемия от ботулизъм. Европейският център за контрол

...
Европа предупреждава за епидемия от ботулизъм. Европейският център за контрол
Коментари Харесай

Европа алармира за ръст на случаите на ботулизъм при пациенти, пътували до Турция с цел отслабване

Европа предизвестява за зараза от ботулизъм. Европейският център за надзор и предварителна защита на болесттите (ECDC) е засякъл 14 случая на това заболяване при пациенти, пътували до Истанбул (Турция), с цел да се подложат на лекуване за намаляване, предава. 

Най-малко 12 случая са открити в Германия, един в Швейцария и един в Австрия. Властите обаче се притесняват, че ще излязат нескрито още случаи. Очевидно всички са развили ботулизъм след приемане на стомашни инжекции с ботулинов невротоксин, който се ползва за намаляване. Ботулиновият невротоксин има резултат, който включва закъснение на изпразването на стомаха и предизвикателство на ранно насищане. Това обаче носи повече опасности за организма от други интервенции за намаляване.

Осем от 14-те пациенти са получили лекуване в една и съща истанбулска клиника. Според информацията, с която разполагат управляващите, все още няма индикации, че лекуването е проведено от комерсиална компания за медицински туризъм. Пациентите обаче са употребявали група в WhatsApp, с цел да се свържат с центъра.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР