Европа, позната след Втората световна война, върви към трансформация и

...
Европа, позната след Втората световна война, върви към трансформация и
Коментари Харесай

Политолог: Путин губи войната морално, но без оръжието от Запада, Украйна бързо ще капитулира

Европа, позната след Втората международна война, върви към промяна и към желанието за прекосяване към един многополюсен свят. Великите сили към този момент не са единствено Съединени американски щати и Русия. Щатите към този момент не се хегемон, както се усещаха след разпада на Съюз на съветските социалистически републики. Днес с войната в Украйна Владимир Путин се пробва да пренареди нещата в интернационалната политика.

Това разяснява пред Радио София политологът Светлин Тачев.

Не е обикновено в ХХI век да сме очевидци на изтребване на хора във война, акцентира политическият анализатор от " Галъп Интернешънъл ". Но 6 месеца след началото на войната виждаме, че доста от събитията са разнообразни от упованията. Украйна не бе сломена. Тактиката на съветската войска към този момент е друга – не се разчита на блицкриг, а се работи постепенно, методично, град по град.

" Путин губи войната морално. Той не можа да изясни и да убеди за какво я стартира. Денацификацията не можа да оправдае нахлуването в Украйна и пълномащабните военни дейности. Но не трябва да се подценява способността да продължи войната. Колкото и постепенно, Русия напредва. Без оръжието от Запада, Украйна бързо ще капитулира, " разяснява той

По думите на Тачев газовата рецесия е тест за Европейския съюз.

" Тук Европа залага полезностите си, които прокламира – взаимност, независимост, народна власт. А може да заложи на опциите, които ще произлизат от рецесията. Социалното неодобрение може да ескалира в нещо доста по-радикално. От друга страна всяка рецесия поражда популизъм.

Може би в никакъв случай няма да разберем същинския причинител на убийството на Даря Дугина, само че в тази ситуация по-важното е, че към този момент в съветската страна има сакрална жертва. Тя дава съображение за вътрешна чистка в Русия, както и за усилване на военните дейности в Украйна. Дава база за консолидация на съветския народ в поддръжка на Путиновата политика ", разяснява още Светлин Тачев.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР