Европа повече не е в центъра на световните събития. Това

...
Европа повече не е в центъра на световните събития. Това
Коментари Харесай

Меркел: Европа вече не е център на света, Германия е слаба без ЕС

Европа повече не е в центъра на международните събития. Това е все по-ясно. "

" Възприемам Европейския съюз като нашата застраховка " Живот ". Германия е прекомерно дребна да оказва сама геополитическо въздействие и по тази причина би трябвало да използваме всички преимущества на единния пазар. "

Това са думи на немския канцлер Ангела Меркел от нейно обстойно изявление за " Файненшъл таймс ". Подобен диалог изданието води предходната година с съветския президент Владимир Путин. Но появяването му в този момент наподобява по-скоро като изясняване на позицията на Меркел след провокиралото доста мнения изявление на френския президент Еманюел Макрон за сп. " Икономист ".

Отговорът за мястото на Европа в света идва след въпрос на основния редактор на ФТ за връзките със Съединени американски щати и дали настоящето им положение се дълж ина междуличностни връзки или има систематичен темперамент.

" Мисля, че аргументите са структурни ", отвръща Меркел. " Макар че политическата сцена същ осе въздейства от участниците на нея. Но към този момент от известно време виждаме по какъв начин някогашната роля на Съединени американски щати на супресила може да не отразява по какъв начин в действителност тази страна се възприема или това към този момент се е трансформирало. Президентът Барак Обама към този момент приказва за Азиатски век, видяно от американската вероятност. (...) Бившата позици на Европа да е на фронтовата линия - може да се каже, че ние бяхме интерфейса на студената война - завърши. Затова Европа би трябвало да очертае лична геополитическа роля и фокусирането на Съединени американски щати върху Европа понижава. И по този начин ще бъде с всеки президент. "

В изявлението става дума също за Брекзит, НАТО и за какво си коства да се води война за концепцията за Запада.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР